Primarul Dobre vrea să construiască o grădiniță cu 3 milioane de euro, după ce a cumpărat o creșă cu un preț sub 300.000 de euro

0

Primarul Adrian Dobre a anunțat că municipalitatea ploieșteană a reușit să achiziționeze creșa Upetrom, suma licitată fiind de de 1.337.000 lei. O astfel de achiziție poate trece ca fiind o adevărată afacere pentru municipalitate, în condițiile în care pentru construirea unei grădinițe în Ploiești suma avansată este de 10 ori mai mare. 

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat că, pentru creșa Upetrom, „suma licitată este de 1.337.000 lei, cu ea am reușit să depășim celelalte 4 oferte propuse în cadrul negocierii”.

Bineînțeles că, imediat, au apărut comentarii pe tema sumei licitate, având în vedere interesul pentru achiziționarea unei astfel de clădiri.

Practic, cu o sumă mai mică de 300.000 de euro municipalitatea a achiziționat un imobil cu o suprafață de 900 mp, la care se adaugă un teren de 2.500 de mp.

Adevărata problemă nu o reprezintă suma licitată de municipalitate pentru Creșa Upetrom, ci cât de fezabile mai sunt, în acest context, proiectele pe care primarul Adrian Dobre încearcă să le promoveze de mai multă vreme, cu privire la construirea a două grădinițe în municipiu, cu fonduri europene.

Citește și: Scandal în Consiliul Local pe tema construcției a două grădinițe în Ploiești

În comparație, pentru grădinița care ar urma să fie construită pe Aleea Strunga, potrivit indicatorilor tehnico – economici propuși, valoarea totală a proiectului este de 13.821.799 de lei, inclusiv TVA, în condițiile în care „contribuția proprie în proiect a Municipiului Ploiești reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului în cuantum de 9.608.435,02 lei”. (Vezi AICI proiectul propus)

Suma totală pentru construirea grădiniței ar urma să fie practic de 10 ori mai mare față de suma aferentă achiziționării Creșei Upetrom.

Aceeași situație este și în cazul grădiniței care ar urma să fie construită cu fonduri europene pe Bulevardul Petrolului, în acest caz valoarea totală propusă fiind și mai mare, de 14.044.953 lei. (Vezi AICI proiectul).

Foto – sursă – Facebook – Adrian Dobre

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău