Taxă specială majorată pentru ploieștenii fără contract la salubritate – proiect

0

Hotărârea prin care ploieștenii fără contract pentru activitatea de colectare a deșeurilor va fi modificată. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre conform căruia taxa specială de salubrizare pentru persoanele fizice și juridice fără contract ar urma să fie majorată.

Tariful de salubritate la Ploiești este de 9,50 lei/persoană/lună, însă pe motiv că gunoiul nu se depozitează selectiv, pe fracții – sticlă, hârtie/carton, plastic și metal, ploieștenii au ajuns să plătească 13,50 lei/persoană/lună, diferența fiind considerată taxă penalizatoare.

După aprobarea taxei penalizatoare, aleșii locali au constatat că taxa specială în cazul ploieștenilor fără contract la salubritate este mai mică față de suma plătită de cei care au contract.

Prin urmare, pentru a doua oară, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești de la finele acestei luni se va regăsi un proiect prin care se propune ca ploieștenii fără contract la salubritate să plătească lunar 15,72 lei/persoană/lună față de 12 lei/persoană/lună cât era până acum.

Vezi AICI proiectul de hotărâre de Consiliu Local

La începutul acestui an, aproximativ 14.000 de ploieșteni au fost notificați pe motiv că nu aveau contract de salubritate sau că figurau cu un număr mai mic de persoane față de cel real în contractul încheiat cu operatorul de salubritate.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău