Afacerea „terasa de vară” la Ploiești. Cinci ani fără licitație și fără acorduri de la instituțiile de control pentru evenimentele Primăriei – proiect

0

Un proiect de hotărâre care ar urma să fie supus votului în Consiliul Local Ploiești, la finele lunii mai, prevede posibilitatea de prelungire, pe o perioadă de cinci ani, a procedurii privind organizarea și funcționarea teraselor de vară din municipiu, fiind invocat un act normativ prin care nu sunt obligatorii licitațiile dacă este vorba de evenimente organizate de Primăria Ploiești sau de instituții/societăți din subordinea CL.

Actul normativ, care va fi supus votului, prevede că, „începând cu data de 10.07.2020, se prelungește cu o perioadă de 5 ani termenul de valabilitate al procedurii privind organizarea și funcționarea teraselor de vară cu profil de alimentație publică amenajate în municipiul Ploiești”, fiind invocate două alte hotărâri ale Consiliului Local.

Una dintre hotărârile invocate, HCL 200/30.05.2018, se referă la faptul că, pe durata unor evenimente organizate la Ploiești nu sunt necesare licitațiile pentru amplasarea teraselor de vară.

„Prin excepție, se pot amplasa terase fără licitație publică la evenimente ocazionale, târguri, festivaluri etc organizate de municipalitate sau instituții/societăți comerciale subordonate Consiliului Local al municipiului Ploiești, dar cu obținerea avizului Comisiei de specialitate nr. 2 a Consiliului Local al municipiului Ploiești pentru Valorificarea Patrimoniului, Servicii către Populație, Comerț, Turism, Agricultură, Promovare Operațiuni Comerciale indiferent de eveniment sau perioada dar pe o durată care să nu fie mai mare de 14 zile”, se prevede prin HCL 200/30.05.2018, document prin care este eliminat inclusiv paragraful referitor la necesitatea obținerii de acorduri de principiu de la mai multe instituții cu atribuții de control cum ar fi DSP, DSVSA, Poliție Locală, APM sau ISU.

foto cu caracter ilustrativ

Proiectul propus în ședința Consiliului Local din 28 mai 2020

HCL 200/30.05.2018

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău