Gunoi abandonat cu tomberonul la un bloc din Ploiești – VIDEO

0

Două persoane au fost surprinse, săptămâna trecută, de o cameră de luat vederi montată la un bloc situat pe strada Nucetului din Ploiești, în timp ce depozitau gunoiul lângă imobilul respectiv. Imaginile au devenit, ieri, publice pe o rețea de socializare.

În imagini se poate observa cum cele două persoane ajung în zona blocului și descarcă tomberonul chiar lângă imobil, în ciuda faptului că li se atrage atenția să nu-și lase acolo deșeurile.

„Este o situație care persistă de cel puțin cinci ani. Am sesizat Primăria Ploiești, RASP Ploiești, prin Biroul de Salubritate… Am făcut numeroase sesizări. Aici este Iadul pe pământ. Autoritățile nu se implică, pentru că, din punctul meu de vedere, ar trebui nu doar să ridice gunoiul abandonat, ci să ia măsuri împotriva celor care aruncă deșeurile”, este de părere persoana care a distribuit imaginile pe o pagină de socializare.

Conform Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localității, „abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere și stradale, a molozului și a ambalajelor pe spatiile verzi, căile de comunicații, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate”, constituie contravenție, faptele fiind sancționate cu amendă cuprinsă între 100 – 1.000 de lei pentru persoanele fizice și cu 500 – 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Hotărârea Consiliului Local Ploiești este postată pe site-ul Poliției Locale, instituția abilitată să aplice sancțiunile în cazul unor astfel de fapte.

Singura problemă este că, potrivit ploieștencei care a distribuit imaginile pe o pagină de socializare, autoritățile nu dau de înțeles că sunt dispuse să sancționeze astfel de abateri.

Poate că, de data aceasta, după ce imaginile au devenit publice, vor încerca să se implice mai mult în gestionarea unor astfel de situații.

Sursă video: Facebook


*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău