Primăria Ploiești negociază preluarea unei clădiri pentru o creșă. De ce este secret prețul

0

Discuțiile privind preluarea clădirii din Piața 1 Decembrie sunt de mai mult timp, având în vedere că municipalitatea, până acum, plătea chirie pentru acest spațiu astfel încât aici să se desfășoare activitatea preșcolară. Mai nou, însă, municipalitatea va participa la negocierea directă pentru achiziționarea imobilului.

Pe motiv că numărul de solicitări pentru locurile în creșe este mai mare față de capacitatea actuală, municipalitatea intenționează să achiziționeze clădirea în care își desfășoară activitatea o unitate preșcolară. Imobilul, care figurează ca aparținând Upetrom, este situat în Piața 1 Decembrie, iar până acum municipalitatea a plătit lunar chirie, astfel încât să se poată desfășura activitatea preșcolară.

Fiind vorba despre o negociere directă, cu mai mulți ofertanți, prețul clădirii nu a fost făcut public în proiectul de hotărâre prin care reprezentanții municipalității sunt împuterniciți să negocieze achiziționarea clădirii.

Ulterior, însă, suma negociată ar urma să fie supusă aprobării Consiliului Local Ploiești, devenind publică în această etapă.

Etapa de negociere directă (procedura de superofertare) urmează să aibă loc în data de 22 mai, în București, la sediul administratorului judiciar.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Ploiești, aleșii au aprobat, în 2019, închirierea spațiului din Piața 1 Decembrie pentru încă doi ani, chiria fiind stabilită la 15.800 de lei/lună, inclusiv TVA. (vezi AICI)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău