Guvernul a definit zona metropolitană unde poți circula fără declarație. Ce se întâmplă la Ploiești- UPDATE

0

Odată cu starea de alertă a fost introdusă declarația pe propria răspundere pentru persoanele care părăsesc localitatea de domiciliu, respectiv zona metropolitană.

UPDATE Consiliul Județean Prahova a publicat localitățile unde se circulă fără declarație scrisă pentru că fac parte din Zona Metropolitană Ploiești – DETALII AICI

Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică, prin știrioficiale.ro, a răspuns la întrebarea: Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa? astfel:

”Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș  (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”.

Așadar, zona metropolitană Ploiești cuprinde toate localitățile limitrofe (Blejoi, Bucov, Bărcănești, Brazi, Berceni, Păulești, Târgșorul Vechi) și nu numai, în raza de 30 de km intrând și orașe precum Băicoi, Plopeni, Boldești Scăeni.

Potrivit un raport al Băncii Mondiale, Zona Metropolitană Ploieşti a fost înființată în 2009 și cuprinde Municipiul Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Oraşe: Băicoi, Boldeşti Scăieni, şi Plopeni, Comune: Ariceştii-Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăveşti, Păuleşti, Târgşorul Vechi şi Valea Călugărească. Populaţia totală: 336,203 locuitori.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău