Zona Metropolitană Ploiești nu există! Trebuie votată de consilierii tuturor localităților limitrofe

5

Pentru ca deplasările în zona metropolitană Ploiești să nu fie supuse restricțiilor de circulație din starea de alertă, este nevoie ca aceasta să fie definită din punct de vedere juridic și administrativ.

Astfel, pentru ca zona metropolitană Ploiești să devină legală, acum este doar la stadiul unui unui protocol, fără valoare juridică, toate consiliile locale implicate în proiect trebuie să adopte aceeași hotărâre!

Citește și Se poate circula liber în zona metropolitană Ploiești? ”E vid legislativ”

Este vorba de consiliile locale din Blejoi, Bărcănești, Păulești, Bucov, Berceni, Brazi, Târgșorul Vechi și Ariceștii Rahtvani și, bineînțeles Consiliul Local Ploiești.

Abia după ce acest demers juridic va fi realizat, prefectul de Prahova poate da un ordin de stabilire a zonei metropolitane Ploiești unde restricțiile de circulație pe perioada stării de alertă să nu se aplice.

Este greu de crezut însă că aceste condiții vor fi îndeplinite în termenul de 30 de zile al stării de alertă instituită astăzi, 15 mai.

Așadar, locuitorii comunelor învecinate nu pot veni la Ploiești fără declarație pe propria răspundere!

În schimb, ploieștenii nu pot merge la cumpărături la hipermarketurile sau magazinele de bricolaj de lângă oraș, deoarece în declarația pentru părăsirea localității de domiciliu nu mai există motivul cumpărăturilor!

De exemplu, la Ploiești, magazinul Metro este amplasat pe raza teritorială a comunei Păulești, iar celelalte mari magazine de la km 6, precum Carrefour din incinta mall-ului PSC sau Decathlon, Leroy Merlin și Bricostore se află pe teritoriul comunei Blejoi.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

5 COMENTARII

  1. Toate marile orașe din România au zone metropolitane,deci s-au gospodărit conform noilor norme de administrare a localităților limitrofe orașelor mari.Ploieștiul și în general județul Prahova este un capitol învechit și abandonat de către primari incapabili cum este Adrian Dobre ,de mafioții de la conducerea consiliilor locale și de la Consiliul Județean.ESTE NEVOIE STRINGENTĂ DE O SCHIMBARE RADICALĂ a acestor incapabili care se pare că s-au înscăunat pe viață în aceste posturi publice unde nu au făcut decât să-și urmărească realizarea de afaceri ilicite pe bani publici.Orasul Ploiești nu arată decât mizerie generalizată,poluare,aurolaci,oameni ai străzii,etc. Singurul primar al orașului Ploiești care s-a remarcat cu lucrări în folosul comunității și care ne-a demonstrat că se poate,a fost VOLOSEVICI. Să-l punem înapoi ptr.că știe să administreze Ploieștiul !

    • Sunt incapabili doar la a face ceva bun pentru acest oras si judet,dar la salarii si beneficii,ca sa nu le zic altfel,sunt fruntasi incepand cu primarul Ploiestiului care este primarul ZERO si PUTUROSUL cel mai mare dintre toti primarii care s au perindat la ciolan. Deschideti ochii bine cand votati nu mai lasati pe altii sa va spele creierul si ganditi cu capul vostru,vedeti cine se tine de cuvant si cine vrea doar sa ia ciolanul.

  2. Eu unu nu mai am incredere in conducerea ploiestului am amenzi locale din 1995 in care nu mi sa scazut niciuna,mama mea a depus un dosar pt.casa ca am fost dati afara din casa nationalizata di cistigata de proprietari,stau cu chirie din 2002 nu nea dst nimic,ne trimitea la ghetouri.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău