Se poate circula liber în zona metropolitană Ploiești? ”E vid legislativ”

1

Starea de alertă, care a intrat în vigoare la 15 mai, a introdus un nou concept pentru posibilitatea cetățenilor de a se deplasa fără restricții: zona metropolitană.

Deocamdată, în ceea ce privește zona metropolitană Ploiești lucrurile sunt neclare, iar polițiștii pot aplica, de luni, 18 mai, sancțiuni pentru cei care locuiesc în localitățile limitrofe și se deplasează ”la oraș”.

”Pentru ca zona metropolitană Ploiești să intre în categoria celor unde nu se impun restricții de circulație în afara localităților este nevoie de un ordin al prefectului de Prahova care să stabilească exact limitele teritoriale” susțin surse juridice.

În prezent, există o hotărâre din 2003, postată și pe site-ul Primăriei Ploiești, privind încheierea unui acord pentru Zona Metropolitana Ploiești din care să facă parte localitățile BărcăneștiBerceni, Brazi, Blejoi, Bucov, Păulești și Târgșoru Vechi.

A fost adoptat și un plan de amenajare a teritoriului (documentul poate fi consultat AICI) însă acesta nu are valoare juridică pentru a conta în aplicarea stării de urgență.

Așadar, pentru ca în zona metropolitană Ploiești să se poată circula fără restricții este nevoie de un ordin al prefectului de Prahova.

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău