Bugetul Ploieștiului este din nou aproape de colaps financiar. Ratele la bănci vor fi amânate până la finele anului

Discuțiile pe tema bugetului Ploieștiului au încins spiritele în Consiliul Local Ploiești. Asta pentru că situația nu este nici pe departe una favorabilă. În plină pandemie de coronavirus, soluția propusă este de amânare, până la finele anului, a plății ratelor la bănci pentru creditele accesate de municipalitate. 

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, vineri, solicitarea de amânare a plății ratelor la creditele accesate de Primăria Ploiești, de-a lungul timpului, măsură care ar mai diminua presiunea asupra bugetului local, în contextul în care deja au apărut primele probleme.

Pe lângă faptul că municipalitatea nu a reușit să plătească o parte din ratele la bănci în luna aprilie, vestea cea mai rea a venit de la Ministerul Finanțelor Publice care a notificat administrația locală că s-au redus, cu aproape 600.000 de lei, sumele aferente din impozitul pe venitul global, consecință directă a ultimelor două luni în care economia a fost afectată în mod direct de pandemia de coronavirus.

Citește și: Efectul economic al crizei Covid-19, în bugetul local. Ploieștiul a pierdut aproape 600.000 de lei din impozitul pe venitul global

Cu un buget subdimensionat pentru serviciile publice, în speță salubritate, termie și transport public, singura soluție propusă de municipalitate a fost de amânare a plății ratelor la bănci până la finele anului, pentru creditele accesate de municipalitate de-a lungul timpului.

Citește și: Primăria Ploiești vrea să amâne ratele la bănci până la finele anului 2020 – UPDATE

Este vorba despre împrumuturile accesate de Primăria Ploiești la CEC Bank, BRD, BCR și Exim Bank

Subiectul a mai fost pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești de la începutul săptămânii, când s-a constatat că proiectele nu au viză de legalitate.

Vineri, aleșii locali ploieșteni au aprobat solicitarea către bănci pentru amânarea plății ratelor până la finele anului, cu mențiunea că nu se va modifica perioada de rambursare a creditelor, iar dobânzile se plătesc lunar pe toată perioada de derulare a creditului, cu menținerea marjei dobânzii.

Ulterior, tot în Consiliul Local Ploiești, se vor analiza costurile suplimentare și calculul gradului de îndatorare ca urmare a acestui demers.

foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596