Covid-19. Primele salarii diminuate, la Ploiești, după trimiterea angajaților în șomaj tehnic

Cu doar o săptămână înainte de sărbătorile de Paște, la Ploiești încep să se simtă efecte economice ale crizei Covid-19. Dacă bugetarii au rezistat până acum cu salarii intacte, la SGU și la TCE Ploiești urmează să fie virate, de mâine, sumele diminuate pentru angajații trimiși în șomaj tehnic încă de la finele lunii martie. 

Decizia de trimitere în șomaj tehnic a unor angajați de la SGU și de la TCE a apărut, la finele lunii martie, ca efect a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești prin care s-a aprobat diminuarea, cu minimum 25%, a activității celor două societăți care au ca acționar majoritar Consiliul Local.

450 de persoane în șomaj tehnic la TCE

„Sunt câțiva angajați care, de mâine, vor primi salarii diminuate. Este vorba despre prima tranșă de angajați care au intrat în șomaj tehnic la finele lunii martie. În momentul de față, din totalul de 908 angajați, 450 de persoane sunt în șomaj tehnic. Decizia a fost ca măsura să se aplice, într-un final, prin rotație, tuturor angajaților. Astfel, a fost stabilit un program pe tranșe, pentru 15 zile și de 30 de zile. Pentru conducătorii auto este vorba despre 15 zile, iar pentru personalul auxiliar și pentru personalul TESA – 30 de zile”, a precizat Alexandri Nicolae, directorul SGU Ploiești.

Peste 300 de angajați de la SGU în șomaj tehnic

Tot înainte de Paște vor primi salariul diminuat și angajații de la SGU Ploiești care au fost trimiși în șomaj tehnic la finele lunii martie.

„La SGU figurează în organigramă 588 de angajați, iar peste 300 dintre aceștia sunt în șomaj tehnic”, a explicat Alin Dănilă, directorul SGU Ploiești.

Citește și: Peste 300 de persoane în șomaj tehnic la SGU Ploiești

Prin hotărârea nr. 17 din 19 martie 20230, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca, începând cu 23 martie 2020, să se aplice reducerea programului de transport public de călători și implicit activitatea societății cu minimum 25%, pe întreaga perioadă a instituirii stării de urgență, fapt care a condus la trimiterea în șomaj tehnic a sute de angajați.

Citește și: La TCE Ploiești au fost emise primele decizii de șomaj tehnic. Salariații, sfătuiți să își ia zilele libere de concediu din 2019

Aceeași situație s-a aplicat și în cazul SGU Ploiești, după ce, pentru limitarea răspândirii Covid – 19 au fost închise parcurile și locurile de joacă.

„În ceea ce privește activitatea Societății de Gospodărire Urbană Ploiești s-a decis, prin Hotărârea nr. 19/19.03.2020, reducerea activității și desfășurarea acesteia cu personal redus”, se arată, la acea dată, în comunicatul de presă al Primăriei Ploiești.

Culmea este că, la acea dată, și alte instituții din subordinea Consiliului Local, cum ar, de exemplu, Clubul Sportiv Municipal, și-au suspendat activitatea însă măsura de trimitere în șomaj tehnic a vizat numai cele două societăți, în speță SGU Ploiești și TCE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău