Cum va arăta noua autogară de la Spitalul Județean Ploiești – FOTO

0

Cu o valoare de peste 98 de milioane de lei, noul terminal al Ploieștiului prevede, pe lângă construirea unei clădiri cu sală de așteptare, spații tehnice și loc de joacă pentru copii, realizarea unei parcări de timp „park and ride”, a trei parcări pentru biciclete, precum și extinderea carosabilului în zona Spitalului Județean Ploiești, precum și realizarea de piste de biciclete pe strada Găgeni.

Primăria Ploiești a anunțat, marți, semnarea contractului de finanțare pentru realizarea viitorului terminal multimodal, care va fi construit în apropiere de Spitalul Județean.

Proiectul prevede construirea unei clădiri, care va include o sală de așteptare, case de bilete, grupuri sanitare și punct sanitar, precum și o cameră pentru mamă și copii, dar și o zonă destinată șoferilor. Tot aici vor exista camere tehnice, un spațiu în interior de joacă pentru copii, precum și spațiul destinat dispeceratului sistemului de management.

Proiectul mai vizează realizarea de peroane de îmbarcare/ debarcare călători, platforme rutiere pentru acces, dar și realizarea unei parcări de timp „park and ride”, în cadrul terminalului.

Separat, viitorul terminal multimodal din zona de Nord a orașului va avea și spații de parcare, atât pentru autoturisme, cât și pentru biciclete.

Valoarea proiectului este de 98.197.848,83 de lei, iar cheltuielile reprezentând contribuția proprie sunt stabilite la 1.051.881,85 lei.

Termenul de finalizare al lucrărilor este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Pentru implementarea proiectului se propune extinderea carosabilului ce include bucla căii de rulare a tramvaiului și intrarea spre Spitalul Județean, precum și amenajarea a trei parcări de biciclete pe strada Găgeni, cu aproximativ 30 de locuri fiecare.

Tot pentru implementare proiectului se propune realizarea unei piste de biciclete cu dublu sens, pe partea dreaptă a străzii Găgeni, dinspre intrarea în municipiu către Șoseaua Nordului, precum și amenajarea trotuarului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău