UPG Ploiești va produce dezinfectanți împotriva răspândirii coronavirusului

1

UPG Ploieşti va furniza două produse dezinfectante eficiente în combaterea COVID-19, atât pentru spălarea mâinilor, cât și pentru spălarea suprafeţelor solide.

Comunicatul UPG Ploiești

Ieri, Prefectura Judetului Prahova a fost gazda unei sedinte de lucru intre autoritatile locale (prefect, subprefect, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Director SAJ, reprezentant ISU si rectorul UPG Ploiesti, prof. univ.dr. Dinu Florinel care a fost insotit de o parte din membrii echipei sale manageriale.

Acestia au prezentat iniţiativa UPG Ploieşti de a furniza două produse dezinfectante, unul pentru spălarea mâinilor şi celălalt pentru spălarea suprafeţelor solide (pardoseli, căi rutiere, trotuare etc.) cu eficienţă în îndepărtarea virusului SARS-CoV-2.

Autorităţile locale si au asumat  sprijinul în procurarea materiilor prime necesare şi in susţinerea procesului de omologare a celor două produse.

,,Odată cu sosirea acestor materiale, care se preconizează a avea loc în cursul zilei de mâine, cadrele didactice şi tehnicienii din cadrul Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie vor sintetiza primele mostre de produse care vor fi imediat transmise către instituţiile abilitate spre a le omologa. În urma omologării acestora, se va trece la producerea în cantităţi care să permită distribuirea lor către zonele care au cea mai mare nevoie de ele”, precizeaza conf. Daniela Popovici, decanul Facultatii TPP.

De asemenea, UPG Ploieşti şi-a declarat intenţia de a participa şi la competiţia lansată de UEFISCDI, şi anume Soluții 2020 (SARS-CoV-2), prin depunerea unui proiect care va propune o soluţie alternativă pentru managementul epidemiei de  Covid19 în comunitate.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Stiam ca UPG-ul moare dupa bani si ca multi de acolo ar face orice pentru bani, dar asa rau s-a prostit lumea sa accepte orice, cititi si alte carti cum ar fi istorie si medicina inainte de a face ceva dupa o sa fii mai linistit cand vezi ca tot prostul se agita cand i se zice ca virusul pandemic e mai mortal decat moartea.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău