Primăria Ploiești a scăpat de grija de a asigura soluții dezinfectante la blocuri. Obligativitatea a devenit „recomandare”

0

Ultima ordonanță militară emisă, joi, a venit cu o veste bună pentru Primăria Ploiești, ca de altfel pentru toate autoritățile locale din țară. Măsura privind obligativitatea de a asigura dispozitive cu soluții dezinfectante la toate blocurile din municipiu, ca măsură de limitare a răspândirii Covid-19, s-a transformat în recomandare. 

Ordonanța militară care impunea obligativitatea privind montarea de dispozitive cu substanțe dezinfectante la toate blocurile avea din start o lacună.

Actul normativ, deși reprezenta o măsură imperativă, nu prevedea cine anume poate sancționa autoritatea locală în cazul în care norma nu intra în vigoare la data de 31 martie, termen prevăzut în ordonanța militară.

Citește și: Dubla măsură. Cum (nu) respectă Primăria Ploiești ordonanța militară

Prin urmare, la Ploiești, la fel ca în multe alte localități din țară, ordonanța militară nu a fost dusă la îndeplinire.

Municipalitatea ploieșteană a invocat faptul că valoarea achiziției era de aproximativ 2 milioane de lei, motiv pentru care ar fi trebuit organizată o licitație de urgență.

Mai nou, însă, tot prin ordonanță militară, joi, a fost aprobată o nouă modificare în sensul obligativitatea stipulată s-a transformat în recomandare.

„Se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorul acestor imobile”, se arată în Ordonanța Militară nr. 8.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău