- Publicitate -

Amenzile neplătite pentru nerespectarea ordonanțelor militare vor fi executate silit

Amenzile acordate pentru nerespectarea ordonanțelor militare pe perioada stării de urgență au un regim special. Dacă în cazul celorlalte sancțiuni, cum ar fi cele pentru abaterile rutiere, este suspendată executarea silită, în acest caz neplata duce la executare silită prin poprire.

Contravențiile stabilite prin OUG nr. 34 / 2020 au un regim special. Aceste amenzi, constatate ( prin data procesului verbal de contravenție ), până în data de 30.03.2020 inclusiv, se fac venit la bugetul local și se pot achita accesând portalul www.ghiseul.ro, sau la oficiile postale, a anunțat SPFL Ploiești, care a precizat că amenzile constatate începand cu data de 31.03.2020, se fac venit la bugetul de stat și se achita catre ANAF.

„Amenzile pentru nerespectarea măsurilor stabilite în ordonanțele militare se pot achita în termen de 15 zile în cuantum de jumătate din valoarea stabilită de organul constatator în procesul verbal de contravenție și nu ca în cazul celorlalte contravenții la jumătate din cuantumul prevazut de lege”, a precizat Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiești.

De exemplu, în cazul unei amenzi de circulație există posibilitatea de a plăti jumătate din minimum prevăzut de lege pentru sancțiunea acordată.

În cazul amenzii de circulație, se va achita jumătate din amenda respectivă, respectiv dacă amenda este de 20.000 de lei, suma de plată în termen de 15 zile, este de 10.000 de lei.

„Sumele stabilite prin aceste procese verbale de contravenție pot fi executate silit, prin poprire, neavând același regim ca celelalte contravenții, care sunt suspendate de la executarea silită prin poprire, până la împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență”, a mai precizat Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiești.

Reamintim faptul că, prin OUG 34/2020, se prevede că nerespectarea stării de urgență constituie contravenție și se sancționează „cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice”.

Pe lângă sancțiunea contravențională principală, în funcție de natura și gravitatea faptei, potrivit actului normativ, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare, respectiv confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității și desființarea unor lucrări.

Totodată, se precizează că „Plângerea formulată împotriva procesului – verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunilor prevăzute la art. 28 nu suspendă executarea sancțiunilor contravenționale complementare aplicate”.

„În caz de anulare sau de constatare a nulității procesului- verbal instanța judecătorească dispune să se achite celui în drept o despăgubire care se stabilește în raport cu valoarea de circulație a bunurilor la momentul confiscării și care se asigură din bugetul autorităților și instituțiilor publice beneficiare.”, se mai precizează în textul actului normativ.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Motivul pentru care mai mulți șoferi au rămas fără permis auto timp de 30 de zile la Ploiești

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acțiunile de control. Cinci șoferi au fost sancționați ...

Razie în Ploiești. Motivul pentru care doi șoferi au fost amendați și au rămas fără permis

A fost razie, vineri noapte, în Ploiești. Doi conducători auto au fost amendați și au rămas fără permis, după ce au oprit și repornit...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Pericol pe șoselele din Prahova. Șoferi beți, depistați la volan

Polițiștii au depistat pe șoselele din Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți conducători auto în stare de ebrietate. Conducătorii auto au...

Trafic aglomerat pe DN1 Ploiești – Brașov. Coloane de mașini la Comarnic, Sinaia și Bușteni

Traficul rutier s-a aglomerat, duminică, pe mai multe tronsoane din DN1, atât pe sensul spre munte, cât și pe sensul spre Ploiești, pe raza...

Motivul pentru care mai mulți șoferi au rămas fără permis auto timp de 30 de zile la Ploiești

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acțiunile de control. Cinci șoferi au fost sancționați ...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea salariului minim pe economie: „Se impune în contextul actual economic și social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut, într-un interviu la Digi 24, că se impune majorarea salariului minim „în contextul actual economic și social”. Primele...

Un șofer implicat într-un accident în Ploiești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan

Accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe strada Democrației din Ploiești. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier s-a ales cu dosar penal...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -