Subprefectul Mihaela Duță, precizări cu privire la cazarea persoanelor aflate în carantină la pensiunea fiicei sale

Subprefectul județului Prahova, Mihaela Duță, a anunțat că fiica sa a pus, gratuit, la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pensiunea din Poienarii Burchii pentru că a constatat lipsa cronică de spații de cazare din Prahova pentru cei care trebuie să intre în carantină. 

Într-un comunicat transmis redacției Observatorulph.ro, subprefectul județului Prahova, Mihaela Duță, a venit cu noi precizări cu privire la punerea la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în mod gratuit, a pensiunii deținute de fiica sa.

Citește și: Fiica subprefectului de Prahova Mihaela Duță nu va încasa bani pentru cazarea ”carantinaților”

Declarație subprefect al județului Prahova, Mihaela Duță:

Buna ziua,

Ultimele trei zile au fost grele pentru mine și pentru familia mea. În mass-media națională și prahoveană, fiica mea, Ioana, a fost acuzată că încearcă să profite de pe urma crizei Covid-19 și a funcției mele de subprefect prin găzduirea în carantină a unui număr total de 18 persoane întoarse în țară din așa-numitele „zone roșii”, la pensiunea pe care a construit-o în comuna Poienarii Burchii. Reiese că Ioana ar fi o profitoare, iar eu – o funcționară aflată în conflict de interese. Nu este deloc așa. Dimpotrivă! Ea chiar și-a asumat un mare risc, și ar face-o din nou indiferent ce spun oamenii.

De 32 de ani, de când am născut-o, am învățat-o pe Ioana munca, cinstea, respectul față de oameni și de lege, precum și dorința de a le fi de folos semenilor. Din educația ei lipsește cu desăvârșire ideea de a profita de necazul altora, de a câștiga din specula ordinară cu măști chirurgicale, ori cu mănuși de cauciuc. Niciodată nu m-a dezamăgit. Nici acum!

Ioana a pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pensiunea din Poienarii Burchii pentru că a constatat lipsa cronică de spații de cazare din Prahova pentru cei care trebuie să intre în carantină. Oameni aflați, acum, la pensiune dormeau sub cerul liber. Poate că atenția celor care s-au grăbit să acuza ar trebui să se îndrepte și către primarii care refuză să acționeze în acest sens pentru că nu vor să găzduiască „ciumați” în comunitățile lor… Tot un fel de ”ciumați” ii considera și cetățenii urbei, neluând în calcul că oricând ar putea fi în situația lor.

Îi anunț pe cei care s-au grăbit să o (ne) acuze că actul Ioanei este cu titlu gratuit. Cu alte cuvinte, fiica mea nu a solicitat decontarea sumei de 230 de lei de persoană carantinată pe zi de cazare, așa cum îi dă dreptul legea, de aceea nu a încheiat contract cu primarul comunei Poienarii Burchii, ca să răspund celor care s-au grăbit să spună că Prefectura Prahova a făcut un ”cadou”, deși nu au așteptat răspunsul. Oamenii aceia stau și vor sta la pensiunea din Poienarii Burchii fără ca statul să-i plătească fiicei mele vreun leu de cazare.

Vor fi decontate doar cheltuielile de curățenie și dezinfecție, precum și plata utilităților.

Nu doar că gestul Ioanei nu este unul de care să mă rușinez, dar chiar sunt mândră de fiica mea, pentru că mi-a dovedit că anii în care am învățat-o să fie om nu au fost pierduți.

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ieșim bine și sănătoși cu toții din toate încercările acestea la care suntem supuși! În rest, numai de bine!

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău