Ploieștenii care au închiriat locuințe de la Primăria Ploiești nu mai plătesc penalități pentru neplata chiriei. Excepție, în cazul blocurilor ANL

0

Primăria Ploiești nu va mai calcula și percepe obligații de plată accesorii pentru sumele datorate bugetului local, neachitate în termen de până la 30 de zile de la încetarea stării de urgență, pentru toate contractele aflate în derulare cu persoanele fizice. În această categorie intră inclusiv contractele de închiriere pentru locuințe, excepție fiind în cazul blocurilor ANL.

Măsura privind necalcularea penalităților pentru contractele încheiate de persoanele fizice fie cu Direcția Gestiune Patrimoniu, fie cu Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești a fost aprobată printr-o hotărâre de Consiliu Local, la finele lunii martie.

Astfel, potrivit actului normativ, „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, nu vor fi calculate și percepute obligații de plată accesorii scadente în perioada stării de urgență, pentru sumele datorate bugetului local al Municipiului Ploiești, neachitate în termen de până la 30 de zile de la încetarea stării de urgență, în baza formelor contractuale
gestionate de către Direcția Gestiune Patrimoniu sau de către Administrația Serviciilor
Sociale Comunitare Ploiești, încheiate cu persoane fizice”.

Excepție fac contractele de închiriere încheiate în baza Legii nr. 152/1998, privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, republicată, cu modificările și completările ulterioare și contractele de vânzare – cumpărare cu plata în rate, se arată în textul hotărârii.

Citește și: Descarcă declarația pe propria răspundere pentru ajutorul de la stat acordat firmelor

În cazul persoanelor juridice, penalitățile stipulate pentru întârziere în executarea obligațiilor decurgând din contractele încheiate cu autoritatea publică locală de către întreprinderile mici și mijlocii prevăzute nu se datorează pentru durata stării de urgență, în condițiile Ordonanței de Urgență nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare.

Astfel, pentru a avea acces la această facilitate, în cazul persoanelor juridice, trebuie prezentat un certificat pentru situații de urgență.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău