Lista școlilor din Ploiești care își pierd personalitatea juridică – Proiect

0

Cinci școli din Ploiești vor rămâne fără personalitate juridică, după ce s-a constatat că au un număr mai mic de elevi față de necesarul aprobat la nivel național. Alte 12 grădinițe vor fi arondate la diverse unități de învățământ din același motiv. Cel puțin așa prevede proiectul privind viitoarea rețea școlară pentru anul 2020 – 2021.

UPDATE: Documentul reprezintă rețeaua școlară existentă la nivelul municipiului Ploiești, care trebuie propusă anual spre aprobarea Consiliului Local.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local, care se află pe ordinea de zi a ședinței de la finele lunii martie, prevede noua rețea școlară în anul 2020 – 2021.

Astfel, ca urmare a numărului mic de elevi, cinci școli din Ploiești își vor pierde personalitatea juridică, acestea urmând să fie arondate ca structură altor unități de învățământ.

Lista școlilor:

  • Școala Gimnazială Florin Comișel va funcționa în subordinea Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu,
  • Școala Gimnazială nr. 13 (structură a Școlii Gimnaziale „Candiano Popescu”),
  • Școala Gimnazială nr. 19  (structură a Școala Gimnazială „Radu Stanian”)
  • Școala Primară nr. 22 (structură a Școlii Gimnaziale George Emil Palade)
  • Școala Gimnazială „Ienăchiță Văcărescu (structură a Școlii Gimnaziale „Profesor Nicolae Simache”

Pe listă figurează și 12 grădinițe care vor funcționa fără personalitate juridică în anul școlar 2020 – 2021, potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus votului în ședința Consiliului Local Ploiești, programată pe 31 martie.

La capitolul grădinițe este vorba despre Grădinița cu program normal nr. 51, Grădinița cu program normal „Cheița de Aur”, Grădinița cu program normal nr. 20, Grădinița cu program normal nr. 4, Grădinița cu program normal nr. 10, Grădinița cu program normal nr. 26, Grădinița cu program normal nr. 24, Grădinița cu program normal nr. 8, Grădinița cu program normal „Căsuța cu povești”, Grădinița cu program normal „Sf. Stelian”, Grădinița cu program normal nr. 39, Grădinița cu program normal nr. 5.

La nivel județean, pentru învățământul special, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Ploiești va funcționa ca structură a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Prahova.

Tot la nivel județean, Clubul Copiilor Orașului Breaza va deveni structură a Palatului Copiilor Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău