Apel: Maternitatea Ploiești nu are măști speciale de protecție împotriva coronavirus. Stocul este 0

0

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești are nevoie disperată de măști speciale pentru protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. La ora actuală stocul este 0.

UPDATE Aceeași situație, poate mai gravă, se întâmplă și la Terapie Intensivă de la Maternitate. Nu sunt deloc materiale de protecție, mai ales la asistentele medicale, deși acestea intră în contact direct cu pacientele. Noaptea trecută, de exemplu, a fost panică în spital după ce s-a aflat că o persoană din izolare, suspectă de coronavirus, a fost operată!

„Când este vorba de nou-născuți nu ne putem juca! Specificul spitalului este unul cu profil medico-chirurgical”, a susținut dr. ec. Alexandru Gheorghe, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, care susține că există stocuri minime la unitatea medicală când vine vorba de materialele necesare pentru limitarea răspândirii Covid – 19.

„Avem stocuri minime. Ne luptăm în fiecare zi să asigurăm măști și materiale. Avem 1.000 de măști chirurgicale, dar nu avem măști ultra-speciale – FFp2 și FFp3. Stocul în acest caz este 0. În urma intervențiilor repetate pentru furnizarea și asigurarea de echipamente avem 100 de combinezoane, biocide pentru personal – 137 litri, biocide pentru suprafețe  (PP2) – 309 litri și 60 de cutii cu tablete cu clor diclosol”, a precizat dr. ec. Alexandru Gheorghe, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, care speră că spitalul va fi ajutat cu materialele necesare, dar mai ales cu măștile obligatorii pentru limitarea răspândirii Covid-19.

Unitatea medicală a comandat deja 5.000 de măști chirurgicale și 165 de combinezoane, 11.000 de bonete și 11.000 de botoși, dar și 100 de ochelari pentru protecție, precum și materiale pentru dezinfectare, produse care trebuie să sosească în aceste zile, însă Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești are nevoie de măști speciale FFp2 și FFp3, care asigură o protecție împotriva virusului Covid-19, esențiale pentru derularea în bune condiții a activității unității medicale

„Maternitatea, care este una dintre cele mai mari unități medicale din țară cu acest profil, are un statut special. E o rigoare deosebită având în vedere cazuistica. Noi am avut intervenții repetate pe linia furnizării și asigurării de materiale de protecție, însă la această oră stocul de măști ultra-speciale, care asigură o protecție în caz de coronavirus, este 0”, a declarat dr. ec. Gheorghe Alexandru, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești.

Există combinezoane, dar nu măști ultra-speciale

Unitatea medicală are 374 de posturi în organigramă. Aici își desfășoară activitatea 33 de medici și 80 de asistente.

Iar pentru o imagine de ansamblu vă dăm numai câteva exemple de zone unde, obligatoriu, personalul trebuie să fie echipat cu măști speciale.

La Blocul de Nașteri, de exemplu, sunt 21 de asistente, precum și 7 infirmiere și îngrijitoare. La blocul operator sunt 13 asistente și 9 persoane au statut de personal auxiliar. La camera de gardă, unde vin urgențele, își desfășoară activitatea 10 asistente și cinci persoane au statut de personal auxiliar. Pentru toate aceste persoane, dar și pentru medicii unității medicale, precum și pentru personalul care intră în contact direct cu pacientele ar trebui să existe măști speciale.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău