Taxa pe care toți primarii sunt obligați să o aplice din 2015!

0

Potrivit unei legi adoptate anul trecut, orice proprietar de locuință este obligat să dețină un contract de salubritate cu un operator autorizat. În caz contrar, primăriile sunt obligate să perceapă locuitorilor fără contracte taxe speciale, banii urmând să fie virați ulterior firmelor de salubritate care vor ridica gunoiul tuturor cetățenilor!

Potrivit Legii 99/2014 pentru modificarea și completarea Legii serviciului de salubrizare a localităților, primăriile sunt obligate să instituie taxe speciale pentru locuitorii care nu dețin contract de salubritate. Banii astfel obținuți vor fi virați firmelor de salubritate, obligate să ridice gunoiul și locuitorilor care nu au contract! 
Extract din legea 99/2014,
 pentru modificarea si completarea Legii serviciului de salubrizare a localitatilor nr. 101/2006:
La articolul 26, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (2^1) si (2^2), cu urmatorul cuprins: 
"(2^1) In situatia prevazuta la alin. (2) lit. a), autoritatile administratiei publice locale, impreuna cu operatorii au obligatia sa tina, la zi, evidenta tuturor utilizatorilor cu si fara contracte de prestari servicii. 
(2^2) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa instituie taxe speciale, conform prevederilor alin. (2) lit. c), si sa deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestatiei efectuate la utilizatorii fara contract.
Citește și 
PRIMĂRII ÎN COLAPS FINANCIAR: NU VOM MAI AVEA BANI NICI DE ILUMINAT PUBLIC!
Consiliul Local Lipănești va avea pe ordinea de zi un proiect (vezi mai jos foto document) privind instituirea taxei speciale pentru cetățenii fără contract de salubritate. "Taxa specială va fi de 5 lei pe lună, reprezentând contravaloarea serviciului de salubritate. În cazul în care locuitorii vor acumula restanțe la plata acesrtei taxe, vom fi obligați să trecem la executare silită, la fel ca și în cazul neplății impozitelor pe proprietăți sau mașini" a declarat primarul comunei Lipănești, Robert Nica.

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău