Administratorii de bloc se plâng că trebuie să iasă din casă pentru plata facturilor

3
blocuri-ploiesti-asociatii-proprietari_aec1e.jpg

blocuri-ploiesti-asociatii-proprietari_aec1e.jpg

În plină pandemie de coronavirus, administratorii de bloc atrag atenția că, momentan, nu s-a făcut nimic pentru suspendarea plăților la utilități, iar cei care desfășoară această activitate, mulți fiind persoane în vârstă, sunt nevoiți să iasă din casă, chiar dacă riscul de infectare este unul major.

Administratorii de bloc susțin că, în această perioadă în care recomandarea să stai în casă este la ordinea zilei, cei care desfășoară această activitate, mulți dintre ei cu vârsta de peste 65 de ani, sunt nevoiți să meargă să achite utilitățile.

”Nu contează că sunt bătrâni, majoritatea peste 65 de ani, și cu probleme de sănătate. Nu sunt lăsați măcar să își scurteze programul de încasări fiind amenințați cu amenzi.

Nu îi interesează că lumea circulă pe stradă să plătească și că acești oameni sunt expuși riscului? Cum e cu statul în casă pe care guvernul îl tot mediatizează?

Tot ce au vrut a fost să micșoreze programul de încasări. Nu este o activitate esențială în acest moment și tot ce fac este să crească numărul de persoane vulnerabile pe stradă care apoi trebuie să meargă și să plătească diverse facturi la diferite firme”, se mai precizează în sesizarea transmisă la redacție.

Legat de plata facturilor la utilități, problema este că suspendarea acestora nu a fost luată în calcul la nivel național.

,,Deocamdată nu există o bază legală pentru suspendarea plății utilităților. Există reglementări cu privire la executări, la taxe și impozite locale, precum și cu privire la alte aspecte de ordin fiscal, dar, momentan, nu există o bază legală pentru neplata utilităților”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care nu a exclus ca un astfel de demers să fie luat în calcul la nivel național, în perioada următoare.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. La cite asociatii de proprietari se poate face plata intretinerii prin internet – banking ? In Ploiesti si in alte localitati din Prahova . Hai sictir presedintilor de asociatii de proprietari ! Hai sictir administratorilor de asociatii de propietari ! Sinteti niste constipati mintal .

  2. Eu din cate stiu , toti administratorii sunt obligati sa aiba si conturi bancare . Deci ar putea sa se foloseasca de ele ptr plati online si chiar sa le livram noi banii in cont direct , dar nu vor majoritatea , fie ca nu mai pot sa ciupeasca ca si pana acu , fie ca sunt reticenti la tehnologiile noi . Poate evenimentul asta o sa fie si o trezire la realitate ptr ei .

  3. Ieri am pățit întreținerea pt. mama și când l.am întrebat pe adm. Dacă se poate plăti direct în cont mi.a zis că nu e cazul, să așteptăm că poate se rezolvă. Același lucru și la mine. Am întrebat mai demult dacă pot vira banii dar n.au fost de acord. Acum trebuie să.mi fac declarație când voi plăti la mine. 🤔

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău