SGU Ploiești, obligat să-și reducă activitatea. Mai mulți angajați ar putea fi trimiși în șomaj tehnic

Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Ploiești a aprobat un nou set de măsuri în contextul declarării stării de urgență pe teritoriul României. Una dintre ele vizează și reducerea activității de la SGU Ploiești, inclusiv reducerea de personal, începând cu data de 23 martie.

Măsura, potrivit primarului municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a fost luată în contextul declarării stării de urgență și pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Având în vedere că măsurile de protecție pentru personal, în special pentru cei care își desfășoară activitatea pe domeniul public, în zonele verzi, sunt greu de asigurat, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca SGU să-și reducă activitatea, cu mențiunea că va fi asigurată funcționalitatea în ceea ce privește activitatea SGU, respectiv în cimitire, curățenia în parcuri, golirea coșurilor de gunoi, intervențiile la nivelul Serviciului Tehnic. Practic măsura se referă la reducerea, pe cât posiil, a prezenței oamenilor în afara casei”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Momentan, la nivelul SGU Ploiești nu s-a stabilit clar ce presupune reducerea de personal, o decizie în acest sens urmând să fie luată în perioada imediat următoare.

„Aici (n.r. reducerea de personal) decizia se va lua de către SGU și de către CA-ul societății”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Contactat telefonic, directorul SGU Ploiești, Alin Dănilă, a precizat că o astfel de discuție va fi analizată în cursul zilei de mâine.

„Așteptăm să vedem decizia Guvernului pentru găsirea soluției tehnice cu privire la organizarea societății și în ce privește angajații”, a precizat Alin Dănilă.

Surse din cadrul administrației susțin însă că nu este exclus ca parte dintre angajați să plece în șomaj tehnic, ca urmare a restrângerii activității spcietății.

Hotărârea nr. 19/19.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență prevede reducerea activităţii şi desfăşurarea acesteia cu personal redus, începând cu data de 23 martie, pe întreaga perioadă a instituirii stării de urgenţă, după cum urmează:

– Curăţenie în spaţiile verzi, golirea coşurilor de gunoi din parcuri, intervenţie pentru tăieri de arbori;
– Asigurarea unor echipe de intervenţie la nivelul Serviciului Tehnic;
– Asigurarea Serviciului de Pază pentru spaţiile aparţinând SGU;
– Desfășurarea activității în cimitire, cu respectarea măsurilor igenico-sanitare.

În prezent, SGU Ploiești are aproximativ 580 de angajați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău