Cum se atribuie locurile de parcare de la blocurile din Ploiești

0
parcari-bloc_5a4a6.jpg

parcari-bloc_5a4a6.jpg

În ciuda numărului mic de parcări de la bloc, aleșii locali ploieșteni s-au încăpățânat ca intrarea în vigoare a proiectului legat de atribuirea locurilor de parcare să aibă loc cât mai rapid, data stabilită fiind 1 aprilie 2020. Conform actului normativ, ploieștenii care locuiesc la bloc, proprietari de mașini, au dreptul să închirieze un loc de parcare, în anumite condiții.

Astfel, proiectul de hotărâre prevede că în parcările reședință și de domiciliu se vor atribui locuri de parcare proprietarilor/deținătorilor de autoturisme cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone.

Deținerea unui autovehicul având inspecția tehnică periodică la zi în proprietate sau în folosință, cu excepția vehiculelor proprietatea unor persoane juridice constituie condiție obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare.

Centralizarea cererilor pentru locurile de parcare de la bloc va fi realizată în continuare de către administratorul de la bloc.

Citește și: Primăria Ploiești nu are o evidență a parcărilor de la bloc. A început inventarierea

Există însă și varianta ca, în situația în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri de parcare amenajate în parcarea de reședință și de domiciliu sau când unul sau mai multe locuri de parcare sunt solicitate expres de mai mulți locatari, atribuirea se va face prin licitație publică. În acest caz, prețul de pornire al licitației este cel stabilit prin hotărâre de Consiliul Local. 

Citește: Tarife pentru parcările de la bloc, din 2020, în Ploiești

Procedura de atribuire prin licitație se va realiza individual pentru fiecare loc de parcare. Persoanele care nu se pot prezenta la licitație pot mandata alte persoane la licitație.

Citește și: Parcări cu plată la bloc, de la 1 aprilie 2020, la Ploiești – VIDEO

Solicitanții vor depune documentele la registratura Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, care va analiza actele, va analiza câte locuri de parcare pot fi amenajate, va întocmi planurile de situație ce vor fi amenajate și va transmite solicitanților admiterea sau respingerea ori participarea la procedura de licitație. 

Modalitatea de atribuire

Regulamentul legat de parcările de la bloc prevede că solicitanții trebuie să depună la asociațiile de proprietari o serie de documente, inclusiv dovada că au achitat taxele și impozitele locale. Atribuirea locului de parcare, permite proprietarului de autoturism parcarea mașinii de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbătă și duminică permanent. În intervalul 08.00 – 16.00 orice conducător auto are posibilitatea să parcheze pe locurile de parcare găsite libere în zona blocurilor.

Documentele necesare pentru atribuirea unui loc de parcare.

documente_09485.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău