10 milioane de euro, necesarul pentru TCE Ploiești, în 2020, pentru subvenția de transport și compensația anuală

0
tce-ploiesti_66edb.jpg

tce-ploiesti_66edb.jpg

Primăria Ploiești plătește, anual, sume importante pentru acoperirea subvenției pentru transportul public în comun, pentru elevi, pensionari, dar și pentru alte categorii de persoane. Numai anul trecut, municipalitatea ploieșteană a plătit peste 38,4 milioane de lei către TCE Ploiești.

Cu un buget mai mare cu aproximativ 200 de milioane de lei față de anul trecut, municipalitatea ploieșteană trebuie să suporte în acest an o sumă mult mai mare pentru Capitolul Transporturi, în speță pentru subvenționarea transportului pentru elevi, pensionari și alte categorii de persoane, dar și pentru compensația anuală ca urmare a noilor reglementări legate de transportul în comun.

Anul trecut, suma direcționată către TCE Ploiești s-a cifrat la 38.481.000 de lei, în contextul în care bugetul local s-a cifrat la 421,6 milioane de lei.

Inițial, suma prevăzută pentru subvenționarea transportului în comun în 2020 a fost de 30 de milione de lei. Ulterior, în fondurile au fost reduse la 24 de milioane de lei, pentru ca, ulterior, să se propună o suplimentare.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești prevede o suplimentare a sumelor alocate către TCE cu 2.592.683,69 de lei, reprezentând diferența dintre venituri și cheltuieli pentru transportul public în comun, sumă la care nu se percepe TVA.

În sarcina Primăriei Ploiești va intra și acoperirea diferenței dintre venituri și cheltuieli, de data aceasta suma estimată fiind de aproape 8 milioane de lei.

Parcul auto de la TCE este format din 165 de autobuze, 33 de tramvaie și 18 troleibuze. Comparativ, suma alocată pentru transportul în comun ar fi putut să acopere achiziționarea a 50 de autobuze noi. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău