Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Ploiești nu are apă caldă la grupurile sanitare, dar are săpun – FOTO

0
grupuri-sanitare_70e3b.jpg

grupuri-sanitare_70e3b.jpg

Extinderea numărului de cazuri de coronavirus în mai multe țări din Uniunea Europeană, dar și gripa ar trebui să fie un motiv în plus pentru autorități în vederea alocării de fonduri suplimentare pentru implementarea de măsuri în vederea combaterii bolilor în unitățile de învățământ. La Ploiești, 18 școli și grădinițe nu au apă caldă la grupurile sanitare, iar în unele cazuri nu există săpun și hârtie igienică.

Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, situată în Cartierul Malu Roșu din Ploiești, la fel ca multe alte unități de învățământ din municipiu, nu are apă caldă, însă, cel puțin aici există săpun lichid la grupurile sanitare. 

Citește și: Lista școlilor din Ploiești unde elevii nu au apă caldă la grupurile sanitare. Hârtia igienică și săpunul, „produse de lux” în unitățile de învățământ

„Situația legată de lipsa apei calde este la fel ca în alte școli din Ploiești”, a susținut directorul unității școlare.

Cel puțin aici, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, este curățenie, iar grupurile sanitare sunt dotate cu săpun lichid.

În cele mai multe școli, săpunul și hârtia igienică sunt ținute în dulapuri, în sălile de clasă, pe motiv că, în caz contrar, în timpul pauzelor, elevii s-ar juca cu materialele sanitare.

Citește și: Sezonul gripei și amenințarea coronavirusului, tratate cu superficialitate în unele școli din Prahova. Toalete fără apă caldă, săpun și hârtie igienică VIDEO

Există însă și cazuri în care materialele sanitare lipsesc pe motiv că autoritățile locale nu alocă suficiente fonduri. Așa că, achiziționarea materialelor sanitare pică, în cele mai multe cazuri, în sarcina părinților sau a asociațiilor de părinți.

grupuri-sanitare_cc949.jpg

scoala-nicolae-balcescu_985ba.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău