Fără vizite la Spitalul Județean Ploiești. Măsuri speciale pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus și cu gripă

0
spitalul-judetean-ploiesti-program-vizite-suspendat_2b373.jpg

spitalul-judetean-ploiesti-program-vizite-suspendat_2b373.jpg

Decizia de sistare a vizitelor efectuate pacienților internați la Spitalul Județean Ploiești a fost luată ca urmare a actualizării definiției de caz pentru infecția cu noul coronavirus (COVID-19), cât și a evoluției numărului de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv gripă.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-a constituit un grup de lucru care a stabilit un set de măsuri cu aplicare imediată.

Sistarea vizitelor pentru toate secțiile spitalului este una dintre deciziile luate. Totodată, se precizează în comunicatul Consiliului Județean Prahova, s-a stabilit efectuarea consultațiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu.

Programul stabilit la nivelul spitalului pentru acordarea relațiilor despre pacienții internați se va respecta.

„Astfel, nu se va permite accesul aparținătorilor în secție (programul stabilit este 08.30-09.30 pentru secțiile chirurgicale și 12.00-13.00 pentru ATI și secțiile medicale)”, se arată în comunicatul de presă,

Tot ca măsură imediată se instituie efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și autodeclararea de către personalul medico-sanitar și auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectanți și de materiale de curățenie, precum și cele de echipamente de protecție pentru personalul spitalului, pentru pacienți și aparținători.

Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măști de unică folosință, măști cu supapă, combinezoane, halate de unică folosință, ochelari de protecție, mănuși de examinare de unică folosință, botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.

O măsură similară a fost luată și pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie.

„Cetățenii sunt rugați să se informeze de pe site-urile oficiale ale instituțiilor abilitate cum este cel al Institutului Național de Sănătate Publică http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie?, dar și cel al Ministerului Sănătății http://www.ms.ro/…/masuri-suplimentare-pentru-limitarea-si-….Menținerea regulilor de igienă, în principal spălarea și dezinfectarea mâinilor, și restrângerea participării la evenimentele care implică mase mari de oameni sunt principalele măsuri în cazul prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus”, se arată în comunicatul de presă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău