Discuții aprinse în Consiliul Local, pe tema bugetului Ploieștiului. Joc strategic cu majoritatea – VIDEO

0
consiliul-local-ploiesti-dezbatere-aprinsa_a8048.jpg

consiliul-local-ploiesti-dezbatere-aprinsa_a8048.jpg

Ședința Consiliului Local Ploiești a adus nu doar discuții aprinse pe tema bugetului, dar și o serie de surprize în ceea ce privește asigurarea majorității la vot, având în vedere că aleșii liberali se bucură, mai nou, de susținerea consilierilor ALDE și PMP. Cel puțin asta s-a întâmplat când a venit vorba de aprobarea amendamentelor privind bugetul municipiului Ploiești.

Din start, propunerea principală, când a venit vorba de bugetul municipiului, a vizat modificarea listei de investiții, prin diminuarea sumei prevăzute la Capitolul Învățământ, fonduri destinate pentru studiile aferente construirii celor două grădinițe, cu finanțare europeană (pe Bulevardul Petrolului și pe Aleea Strungă), în valoare de 1.578.000 de lei, în anexă rămânând doar suma de 1 leu. Proiectele legate de cele două grădinițe au fost respinse în mai multe rânduri, pe motiv că sumele estimative pentru aceste investiții sunt prea mari.

Anunțul legat de redistribuirea banilor a fost urmat de o serie de discuții aprinse. Consilierii PSD au susținut că banii trebuie să fie direcționați pentru achiziționarea bazei sportive de la LukOil, în timp ce restul aleșilor susțineau ideea repartizării fondurilor pentru reparațiile în școli, unde suma inițial repartizată era de 1.335.000 de lei.

În acest moment, dezbaterea a devenit tensionată. Într-un final, după o pauză de consultări, amendamentul legat de repartizarea banilor pentru reparații școli a trecut cu 15 voturi pentru cu ajutorul voturilor aleșilor PNL și ALDE. 

Pentru prima dată, de la alegerile locale din 2016, social-democrații s-au trezit singuri când a venit vorba de amendamentul legat de alocarea banilor din fondul de rezervă pentru achiziționarea bazei sportive de la Lukoil, de data aceasta și ca urmare a faptului că prima solicitare viza întreaga sumă de 350.000 de lei.

Nici la o a doua „strigare”, când a fost vorba de suma de 300.000 de lei, aleșii PSD nu au avut sorți de izbândă, având în vedere că atât liberalii, cât și grupul ALDE, dar și cei doi consilieri de la PMP nu au votat alături de cei 10 social-democrați.

Într-un final a fost găsită o soluție, pentru alocarea fondurilor necesare pentru achiziționarea bazei sportive, respectiv 250.000 de lei de la fondul de rezervă și alte 500.000 de lei de la capitolul dobânzi, amendament votat de data aceasta de aleșii PSD, ALDE și PMP.

Amendamente aprobate:

Față de forma supusă dezbaterii publice, proiectul privind bugetul municipiului, dar și bugetele instituțiilor din subordine au suferit numeroase modificări.

Prima propunere a vizat bugetul de la Teatrul Toma Caragiu. Prevederea pentru dezvoltare a fost diminuată de la 900.000 de lei, la 700.000 de lei.

La Spitalul de Pediatrie Ploiești s-a diminuat prevederea de la secțiunea de funcționare cu 100.000 de lei și de la secțiunea de dezvoltare cu 617.000 de lei.

Pentru subvenții, gratuități TCE, s-a majorat prevederea cu 417.000 lei, suma totală pentru acest capitol fiind de 24.461.000 lei.

Pentru servicii, marcaje și trafic urban s-a majorat prevederea cu 100.000 de lei, ajungând la un milion de lei.

Pentru secțiunea protecția mediul, pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Bulevardul Petrolului,  a fost alocată suma de 200.000 de lei.

Din fondul de rezervă, unde prevederea era de 500.000 de lei, a fost repartizată suma de 150.000 de lei pentru suplimentarea sumelor pentru culte, pentru care se alocă mai nou 750.000 de lei. Ulterior suma din fondul de rezervă a fost diminuată cu 250.000 de lei, bani repartizați pentru achiziționarea bazei sportive de la Lukoil.

Pentru capitolul Transporturi, strict cu privire la reabilitarea celor două pasaje subterane din Bariera București, investiție cifrată la peste 6,2 milioane de lei, a fost prevăzută suma de 5.000 lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here