Finanțare europeană pentru înlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri, pe traseul 102 din Ploiești

0
corpuri-iluminat-soseaua-vestului_affa3.jpg

corpuri-iluminat-soseaua-vestului_affa3.jpg

Proiectul de modernizare a iluminatului public pe traseul liniei de tramvai 102, presupune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu vapori de sodiu, cu corpuri de iluminat LED, performante.

Primăria Ploiești a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea iluminatului public pe traseul liniei de tramvai 102, respectiv pe tronsonul strada Găgeni – Șoseaua Nordului – Șoseaua Vestului-strada Libertății – Gara de Vest.

Investiția este estimată la 17.786.757,99 lei și presupune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu vapori de sodiu cu un sistem cu LED-uri.

Totodată, proiectul prevede înlocuirea corpurilor de iluminat în cele 28 stații de așteptare pentru călători, prin soluții bazate pe LED. Tot în zona stațiilor de călători ar urma să fie montate panouri fotovoltaice, dar și implementarea unui sistem  de telegestiune a iluminatului, bazat pe Open Source Data, cu furnizare de API și facilități de
optimizare a consumului energetic.

„Dispeceratul destinat controlului și monitorizării de telegestiune se va înființa în imobilul din Piața Eroilor nr. 1A al Municipiului Ploiești. Perioada de implementare a acestui proiect este prevăzută a se încheia în data de 30 noiembrie 2021”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău