download_1_55b08.jpg

Judecătorii Curții Constituționale au respins sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Codul Administrativ, adoptat prin Ordonanță de Urgență de Guvernul Dăncilă. Guvernul Orban a venit cu o altă Ordonanță, prin care a încercat blocarea acordării sumelor până în 2021.

Legea prevede și acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Prevederile prin care sunt acordate pensiile speciale au fost amânate până în 2021 de Guvernul Orban prin Ordonanță de Urgență.

Senatul a respins deja Ordonanța, iar decizia finală va fi luată de Camera Deputaților. Dacă și deputații o resping, primarii și șefii de CJ-uri primesc banii încă din acest an.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform Codului Administrativ vor primi pensii speciale primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii județene, pensii calculate în baza unui procent din salariu și a numărului de mandate.

Impactul bugetar anual al pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi de CJ, este cuprins între 150 şi 170 de milioane de lei. Pensiile vor fi plătite de Primării şi de Consiliile Judeţene.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg