Nimeni nu se încumetă să facă expertize tehnice pentru lucrările derulate de Primărie, la Ploiești

0
27
fonduri-europene-centrul-de-afaceri-tineri-ploiesti-vest_e1914.jpg

fonduri-europene-centrul-de-afaceri-tineri-ploiesti-vest_e1914.jpg

În plin scandal legat de sesizările către diverse instituții publice cu atribuții de control, Primăria Ploiești și-a propus să reia o serie de achiziții pentru realizarea de expertize tehnice la proiectele finalizate la nivelul municipiului. Este cazul și controversatului proiect privind Centrul de Excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători din Parcul Municipal Vest. Numai că, principala problemă o reprezintă lipsa celor care trebuie să efectueze aceste studii.

Licitația pentru încredințarea serviciilor de expertizare pentru Centrul de Excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători se va realiza exclusiv prin noul catalog electronic SEAP si va fi finalizată prin încheierea unui contract de servicii. Detalii tehnice și oferta financiară vor fi postate în noul catalog electronic SEAP (e-licitatii.ro) până la data de 13.02.2020, ora 14.00. O astfel de expertiză se dorește a fi realizată încă de acum trei ani.

Citește și: Expertiză la Centrul de Excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători Ploiești

Asta pentru că pe de o parte astfel de studii sunt solicitate în momentul accesării de fonduri europene, dar și pentru că deja au apărut o serie de probleme în administrarea clădirii.

Citește și: Într-o investiție a Primăriei Ploiești, ridicată pe fonduri europene, plouă și cade tencuiala

Dar acesta este numai un exemplu din suita încercărilor municipalității de a contracta servicii de expertizare. Un alt caz este cel legat de proiectul privind proiectul de consolidare a versantului pe strada Andrei Mureșanu, în drptul blocurilor R1 și R2, după ce locatarii din zonă au reclamat modul de execuție al lucrărilor.

Citește și: Cerere fără precedent. Locatarii din două blocuri din Ploiești solicită rezilierea contractului pentru consolidarea versantului de pe strada Andrei Mureșanu

Prima licitație pentru achiziționarea de servicii de expertizare a avut loc anul trecut, în luna noiembrie, însă la acea dată nu s-a prezentat nimeni.

Parcul Municipal Vest, Hipodromul Ploiești sau modernizarea liniilor de tramvai sunt alte lucrări pentru care municipalitatea a fost dispusă să plătească sume destul de mari pentru efectuarea de expertize tehnice. Numai că, de fiecare dată, principala problemă a reprezentat-o absența celor care ar fi trebuit să fie interesați de realizarea studiilor. 

La finele anului trecut, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a recunoscut că procedura de încredințare a unor astfel de servicii se desfășoară greoi, pentru că, de refulă, nimeni nu se prezintă la licitație.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here