alegeri-locale-prezidentiale-chelltuieli-ploiesti_c56ab.jpg

Alegerile locale, dar și cele parlamentare, programate a avea loc în acest an, vor reprezenta un efort financiar mai mare pentru bugetul local al Ploieștiului. Comparativ cu anul trecut, sumele estimate sunt de aproape 5 ori mai mari. 

Conform propunerii de buget pentru 2020, municipalitatea a estimat alocarea a 340.000 de lei pentru alegerile locale și parlamentare.

Asta în condițiile în care, anul trecut, execuția bugetară la finele anului pentru acest capitol a fost de 76.000 de lei, bani alocați pentru amenajarea secțiilor de votare pentru organizarea alegerilor europarlamentare și a alegerilor prezidențiale. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sumele sunt destinate strict pentru amenajarea secțiilor de votare din municipiul Ploiești. Cheltuielile pentru alegerile locale și parlamentare sunt însă mult mai mari.

Separat, de la bugetul de stat vor fi alocate fonduri pentru achiziționarea de buletine de vot, ștampile, dar și pentru plata indemnizațiilor pentru președinții și membrii secțiilor de votare, precum și pentru personalul auxiliar. 

La ultimele alegerile, organizate anul trecut, președintele, locțiitorul și operatorul de date au fost remunerați, fiecare, cu câte 190 de lei/zi - sumă impozabilă. Informaticienii și personalul tehnic auxiliar au primit 150 de lei/zi - sumă impozabilă, în timp ce membrii secțiilor de votare au încasat 100 de lei pentru fiecare zi - sumă impozabilă.

Citește și: Guvernul a aprobat amendamente la legea privind alegerile locale în două tururi de scrutin

Cât privește data alegerilor, momentan, la nivel național nu s-a stabilit nimic. Dilema este cu atât mai mare cu cât însă nu se știe dacă desemnarea primarilor va avea loc într-un tur de scrutin sau în două sau dacă vom avea alegeri anticipate când vine vorba de desemnarea viitorilor parlamentari.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg