aD00NDAmaGFzaD1jYzljZmI4ODkyZTNiY2MzNjI0NmQzYWMwZDc0NjA1Yg.thumb_0b51e.jpg

Strategia pentru siguranța circulației 2020, lansată de CNAIR, cuprinde proiecte-pilot de „drumuri muzicale” , în speranța că șoferii vor mai reduce viteza pe drumuri și nici nu vor mai adormi la volan.

Primul astfel de proiect muzical urmează să fie implementat pe autostrada București - Pitești, conform Digi24.

Șlagăre ca „Drumurile noastre” sau „Ciocârlia” ar avea menirea să îi țină treji la volan pe șoferi în situații în care ar fi putut să adoarmă la volan din cauza oboselii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum funcționează? „Sunt niște marcaje transversale, rezonatoare, care se vor realiza la anumite distanțe, în grupuri de un număr de linii, astfel că se transformă hertzii în sunete muzicale. Ca să poți să asculți melodia în caroserie, în mașină, trebuie să respecți o anumită viteză. Viteza care este impusă pe indicatoare. Cine nu respectă viteza nu va putea auzi muzica, pentru că muzica se distorsionează și nu auzi melodia. Astfel îi facem pe conducători să respecte viteza ca să nu mai producă accidente rutiere”, a explicat Flavius Pavel, director în CNAIR. „Primul sector la care ne-am gândit va fi pe A1, la capătul spre Pitești.În acest an va fi implementat”, a precizat el.

Așteptăm cu viu interes ca CNAIR să facă și drumuri, nu doar proiecte... cu cântec.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg