Taxa specială de salubritate ar putea să ajungă la 15,72 lei/persoană/lună, pentru ploieștenii fără contract – PROIECT

0
24
bani-salubritate_21167.jpg

bani-salubritate_21167.jpg

Un proiect de hotărâre al Consiliului Local Ploiești prevede ca ploieștenii care nu au contracte pentru salubritate să plătească o taxă specială. Suma propusă este de 15,7 lei/persoană/lună, având în vedere că deja, la Ploiești, a intrat în vigoare tariful majorat de 13,50 lei/persoană/lună, pe motiv că gunoiul nu este colectat selectiv.

În mod normal, tariful de salubritate este de 9,50 lei/persoană/lună, însă pe motiv că nu se depozitează selectiv gunoiul, pe cele patru fracții, respectivă sticlă, hârtie/carton, plastic și metal, ploieștenii au ajuns să plătească 13, 50 lei/persoană/lună, diferența fiind considerată taxă penalizatoare..

Trecând peste faptul că nu toate asociațiile de proprietari au platforme pentru colectarea selectivă, tot de anul trecut, aleșii locali au aprobat, anul trecut, o taxă specială de salubritate pentru ploieștenii care nu au încheiate contracte de salubritate. 

La începutul acestui an, peste 14.000 de ploieșteni au fost notificați că nu au contract de salubritate.

Citește și: Aproximativ 14.000 de ploieșteni au primit notificări de la RASP cu privire la taxa de salubritate. Aglomerație la ghișeele SPFL, pe strada Basarabilor

Taxa specială aprobată anul trecut pentru cei care nu au contract la salubritate este de 12 lei/ persoană/lună. Cum însă la tariful actual de salubritate se aplică și taxa penalizatoare s-a ajuns în situația să plătești mai puțin dacă nu ai contract.

Acesta este motivul pentru care aleșii locali propun acum ca taxa specială pentru cei care nu au contract la salubritate să fie actualizată, respectiv să crească de la 12 lei/persoană/lună la 15,72 lei/persoană/lună.

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Ploiești.

taxa-speciala_94ae7.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here