consiliul-judetean-prahova-amenajare-intersectie_5956f.jpg

Primăria Blejoi și Consiliul Județean Prahova se vor asocia pentru amenajarea intersecției din  zona de Nord a Ploieștiului strada Găgeni (DJ 102) cu strada Hortensiei (DE 107), respectiv tronsonul cuprins între zona străzii Alba Iulia și DN1B.

Situată în zona de nord a Ploieștiului, intersecția este însă pe teritoriul localității Blejoi, potrivit Consiliului Județean Prahova.

Prin urmare, proiectul privind amenajarea intersecției a fost aprobat de Consiliul Județean Prahova, la solicitarea Primăriei Blejoi, care a precizat că investiția ar conduce la eliminarea unuia dintre factorii principali de producere a accidentelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Proiectul de hotărâre supus aprobării vizează realizarea lucrării „Asigurarea siguranței rutiere la intesecția strada Găgeni (DJ 102) cu str.Hortensiei (DE 107)” , obiectiv de interes local și județean, drumul județean DJ 102 asigurând legătura între zona de nord a municipiului Ploiești cu localitățile situate pe Valea Slănicului, parțial pe Valea Teleajenului și mai ales accesul facil în cartierele de locuințe dezvoltate în zonă. Conform datelor de trafic DJ 102 - tronsonul Alba Iulia intersecția DN 1B este tranzitat de un număr mare de autovehicule, atât de mare tonaj cât și autoturisme, trafic care a crescut odată cu dezvoltarea urbanistică a zonei prin apariția cartierelor de locuințe”, se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat.

Lucrările privind amenajarea intersecției ar urma să fie finanțate în raport de 65% de către Consiliul Județean Prahova și 35% de către Primăria Blejoi.

Necesitatea amenajării intersecției drumului principal DJ 102 cu strada Hortensiei a fost prevăzută în urma unor studii de circulație, începând cu anul 2007, pentru zona de nord a municipiului Ploiești.

(Vezi AICI proiectul de hotărâre aprobat)

VIDEO - ședința Consiliului Județean Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg