Soluție de trafic pentru reducerea accidentelor. Amenajare de intersecție în zona de Nord a Ploieștiului, pe raza localității Blejoi – VIDEO

0
consiliul-judetean-prahova-amenajare-intersectie_5956f.jpg

consiliul-judetean-prahova-amenajare-intersectie_5956f.jpg

Primăria Blejoi și Consiliul Județean Prahova se vor asocia pentru amenajarea intersecției din  zona de Nord a Ploieștiului strada Găgeni (DJ 102) cu strada Hortensiei (DE 107), respectiv tronsonul cuprins între zona străzii Alba Iulia și DN1B.

Situată în zona de nord a Ploieștiului, intersecția este însă pe teritoriul localității Blejoi, potrivit Consiliului Județean Prahova.

Prin urmare, proiectul privind amenajarea intersecției a fost aprobat de Consiliul Județean Prahova, la solicitarea Primăriei Blejoi, care a precizat că investiția ar conduce la eliminarea unuia dintre factorii principali de producere a accidentelor.

„Proiectul de hotărâre supus aprobării vizează realizarea lucrării „Asigurarea siguranței rutiere la intesecția strada Găgeni (DJ 102) cu str.Hortensiei (DE 107)” , obiectiv de interes local și județean, drumul județean DJ 102 asigurând legătura între zona de nord a municipiului Ploiești cu localitățile situate pe Valea Slănicului, parțial pe Valea Teleajenului și mai ales accesul facil în cartierele de locuințe dezvoltate în zonă. Conform datelor de trafic DJ 102 – tronsonul Alba Iulia intersecția DN 1B este tranzitat de un număr mare de autovehicule, atât de mare tonaj cât și autoturisme, trafic care a crescut odată cu dezvoltarea urbanistică a zonei prin apariția cartierelor de locuințe”, se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat.

Lucrările privind amenajarea intersecției ar urma să fie finanțate în raport de 65% de către Consiliul Județean Prahova și 35% de către Primăria Blejoi.

Necesitatea amenajării intersecției drumului principal DJ 102 cu strada Hortensiei a fost prevăzută în urma unor studii de circulație, începând cu anul 2007, pentru zona de nord a municipiului Ploiești.

(Vezi AICI proiectul de hotărâre aprobat)

VIDEO – ședința Consiliului Județean Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău