centrul-radoterapie_30944.jpg

Cu o valoare de peste 12 milioane de lei, lucrările la Centrul de Radioterapie nu au demarat nici acum, deși licitația pentru proiectare și construcție a fost finalizată încă de anul trecut. Motivul este unul cât se poate de hilar. Proiectul s-a blocat pe motiv că nu ar exista diriginte de șantier.

Administrația locală ploieșteană promite, de mai mulți ani, construirea unui Centru de Radioterapie cu Energii Înalte la Spitalul Municipal.

Citește și: Centrul de radioterapie cu energii înalte de la Ploiești: buncăre, simulator cu cameră de comandă, săli de așteptare și spații bistro-cafe

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Finanțarea pentru dotarea laboratorului ar urma să fie realizată prin Ministerul Sănătății, cu finanțare de la Banca Națională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), obligația municipalității fiind de realizarea a spațiului propriu-zis pentru funcționarea centrului. De aici lucrurile încep să se complice.

Anul trecut, Consiliul Județean Prahova a aprobat alocarea de finanțare pentru demararea lucrărilor, în baza unui parteneriat cu Primăria Ploiești.

Citește și: Primăria Ploiești se asociază cu Consiliul Județean pentru realizarea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte

Suma alocată a fost de 4 milioane de lei. Având prevedere bugetară, municipalitatea a demarat licitație pentru desemnarea constructorului numai că lucrările s-au blocat din lipsă de diriginte de șantier.

Mai exact, săptămâna trecută licitația pentru realizarea unui acord cadru privind dirigenția de șantier pentru mai multe obiective, inclusiv pentru viitorul Centru de Radiologie, a fost anulată.

Surse din Primăria Ploiești susțin că, pentru demararea lucrărilor mai repede, ar urma să aibă loc o achiziție directă strict pentru Centrul de Radiologie.

Numai că acest lucru nu ar rezolva complet problema. Anul trecut municipalitatea nu a cheltuit banii de la Consiliul Județean Ploiești, la final de an fiind nevoită să-i returneze. 

Pentru cei care nu înțeleg că orice întârziere contează precizăm faptul că dacă proiectul ar fi fost implementat în urmă cu câțiva ani alta ar fi fost valoarea construcției.

Citește și: Lucrări mai scumpe cu peste 3 milioane de lei pentru viitorul Laborator de radioterapie cu energii înalte din Ploiești

Creșterea salariului minim garantat în domeniul construcțiilor, dar și creșterea cursului euro au făcut ca, anul trecut, lucrările să fie estimate la o valoare cu 3 milioane de lei mai mare. 

Proiectul prevede construirea unei clădiri care va avea regimul de înălțime parter + etaj. Imobilul va fi prevăzut cu două buncăre pentru radioterapie, cu cameră de comandă și spații anexe, precum și spații anexe, un simulator cu cameră de comandă, dar și cabinete medicale și saloane pentru spitalizarea de zi. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg