salarii-consiliul-judetean-prahova-angajati_8e65d.jpg

Proiectul care a vizat majorarea salariilor funcționarilor publici din Consiliul Județean Prahova, dar și din instituțiile din subordinea instituției a fost aprobat, joi, cu majoritate simplă de voturi. Liberalii au susținut că nu este momentul pentru noi creșteri salariale, în condițiile în care peste 70% din bugetul Consiliului Județean Prahova este direcționat pentru acoperirea cheltuielilor salariale ale instituției și ale DGASPC Prahova.

Subiectul legat de noi majorări salariale a trezit discuții controversate în Consiliul Județean Prahova. Primii care au reclamat faptul că nu este momentul unor noi creșteri salariale au fost consilierii liberali, care au adus ca argument și sumele mari din buget direcționate strict pentru aceste cheltuieli.

Citește și: Cresc salariile la Consiliul Județean Prahova și în direcțiile din subordinea instituției - proiect - foto document

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Se crează niște diferențe foarte mari în cadrul sistemelor de salarizare între diferite categorii de salariați”, a fost principalul argument invocat de Dan Ciolac, consilierul județean (PNL).

Social-democrații au susținut însă că această creștere se impune având în vedere că anul trecut, comparativ cu ce s-a întâmplat la Primăria Ploiești, angajații Consiliului Județean au beneficiat de o majorare salarială mult mai mică.

Prin urmare, în primele săptămâni ale acestui an, sindicatele din administrație au solicitat Consiliului Județean Prahova o nouă creștere salarială, aceasta urmând să fie raportată la rata inflației. Solicitarea a venit în contextul în care, de la 1 ianuarie a crescut salariul minim garantat la 2.230 de lei

După repetarea votului, proiectul de hotărâre, care vizează creșterea salariilor din CJ Prahova cu 4%, a fost votat cu majoritate simplă, liberalii, dar și consilierii ALDE și PMP fie votând împotrivă, fie abținându-se de la vot.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg