Din cauza costurilor foarte mari de racordare la canalizare, un parlamentar PNL propune fose septice la fiecare 20-30 de case

0
Florin-Roman_242d0.jpg

Florin-Roman_242d0.jpg

Pe de o parte, pare că ne întoarcem în Evul Mediu, dacă luăm în calcul propunerea deputatuuil PNL Florin Roman. Pe de altă parte, degeaba construim rețele de canalizare, dacă procentul celor care se racordează este de aproximativ 30%. Costurile enorme de racordare reprezintă adevărata problemă.

Să investești bani în ceva ce doar teoretic are legătură cu utilitatea publică, înseamnă să arunci acei bani. De dorit ar fi ca toată lumea să fie racordată la rețelele de canalizare, însă deocamdată puțini îți permit. 

”În mediul rural tot mai puțină lume se racordează la rețeaua de canalizare din cauza prețurilor mari la branșamente. Există o discuție la nivelul PNL pentru o subdiviziune pe fose septice a programului de introducere a canalizării. În zonele rurale unde populația scade, prețul foselor e mult mai rezonabil. Gândiți-vă că o canalizare costă circa 15-20 miliarde lei vechi, gradul de branșare la rețea e între 30-40% la canalizare, pentru că oamenii refuză din cauza costurilor”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

”Fosele septice ar trebui să fie amenajate pe grupuri de 20-30 zeci de proprietăți, mai ales în zonele de munte. O asemenea fosă ar fi 50.000 de euro”, a adăugat liberalul.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău