parcare-amenzi-ploiesti_1129d.jpg

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local inițiat la Ploiești prevede creșterea amenzilor în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează autovehiculele pe locurile de parcare rezervate pentru persoanele cu handicap, dar și pentru pentru alte fapte considerate contravenții.

Proiectul de hotărâre, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești de la finele lunii ianuarie, prevede că se consideră contravenție și se sancționează cu amendă și, după caz, „cu ridicarea sau blocarea autoturismului, oprirea și staționarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități pentru persoanele cu handicap, marcate și semnalizate corespunzător”.

Pentru o astfel de situație, amenda prevăzută este cuprinsă între 700 de lei - 1.200 de lei pentru persoanele fizice și între 900 - 1.500 de lei pentru persoanele juridice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tot cu această sumă se sancționează rezervarea locurilor de parcare pe carosabil sau pe domeniul public fără aprobarea Consiliului Local, dar și pentru executarea de marcaje stradale de către persoane neautorizate sau organizarea de curse neautorizate auto și moto.

Proiectul mai prevede amenzi la același nivel pentru circulația pe trotuar cu biciclete, motorete sau scutere.

Foto document - proiect Consiliul Local Ploiești:

amenzi-ploiesti-proiect_7ac9a.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg