ceremonii-ziua-unirii-ploiesti_8811c.jpg

Dacă pentru bugetari Ziua Unirii Principatelor Române a început cu o mini-vacanță, autoritățile locale și județene, dar și politicienii și-au dat întâlnire la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza și în fața Primăriei unde au avut loc depuneri de flori. La finalul ceremonialului, cei prezenți s-au prins în deja tradiționala „hora unirii”.

Primele evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au avut loc, vineri, la Colegiul Național Ioan Cuza, instituție de învățământ care poartă numele artizanului unirii.

Aici, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza au avut loc depuneri de flori. În acordurile fanfarei, cei prezenți s-au prins în horă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Această zi are dublă semnificație: ziua școlii, înscrisă în documentele instituției și, sigur, sărbătorim alături de români, de România, Ziua Unirii Principatelor Române. Sigur avem în centrul atenției pe Alexandru Ioan Cuza, bravul român care ne-a inspirat absolut în toată activitatea pe care o derulăm la această instituție”, a declarat prof. Rodica Popescu, directorul Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești.

Evenimentele au continuat apoi în fața Primăriei Ploiești, unde peste 100 de persoane, reprezentanți ai administrației locale și județene, parlamentari și politicieni și-au dat întâlnire pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române. Aici a avut loc și un ceremonial militar, iar după depunerile de flori de la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, din fața sediului Primăriei Ploiești, cei prezenți au dansat hora unirii pe acordurile fanfarei. 

781734bc-3152-43a9-9772-5581ef073a97_9dd7d.jpg

cuza_e1402.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg