Comitet Local pentru Situații de Urgență la Ploiești pe tema epidemiei de gripă de la nivel național

0
comitet-local-primarimaria-ploiesti_b2189.jpg

comitet-local-primarimaria-ploiesti_b2189.jpg

Ședința extraordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost convocată, joi, la Ploiești, ca urmare a focarelor de gripă confirmate în unitățile de învățământ de la nivel național.

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a convocat, joi, ședința extraordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, după ce, la nivel național au fost confirmate mai multe focare de gripă în școli. 

În urma discuțiilor, la care au participat inclusiv reprezentanții DSP Prahova, a fost stabilit un set de măsuri menite „să prevină, respectiv să limiteze, apariția cazurilor de gripă în școli”.

„Astfel, s-a decis efectuarea unui triaj epidemiologic în unitățile de învățământ, pentru depistarea din timp a unor posibile cazuri de gripă. Să se urmărească respectarea dotării unităților de învățământ cu materiale igienico- sanitare, precum și dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor și mobilierului școlar după fiecare ciclu de învățământ, în paralel cu respectarea recomandărilor generale pentru populație în vederea prevenirii îmbolnăvirilor”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Ploiești.

Citește și: Cazuri de gripă confirmate în Prahova!

Potrivit raportărilor de specialitate, în perioada actuală, numărul cazurilor de infecții respiratorii este semnificativ mai mic față de perioada similară a anului trecut.

În acest sens, s-a adus la cunoștință faptul că, Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Educației Naționale, lucrează la elaborarea unor instrucțiuni concrete care să fie aplicate în unitățile de învățământ, instrucțiuni care vor fi transmise către inspectoratele școlare județene și ulterior unităților de învățământ.

În cadrul ședinței extraordinare s-a stabilit inclusiv măsuri cu privire la dezinsecția și deratizarea din școli, în acest sens urmând ca, ulterior desfășurării acestor acțiuni, în procesele verbale de recepție ale lucrărilor, încheiate între operatorul de servicii publice și conducerile unităților de învățământ, să se menționeze caracteristicile substanțelor utilizate și modalitățile de prevenire a unor eventuale efecte nedorite generate de aceste substanțe.

„La nivelul municipiului Ploiești, substanțele folosite de operatorul de servicii DDD au avizele necesare pentru a fi folosite în siguranță”, a anunțat Primăria Ploiești. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău