primaria-ploiesti_c31b1.jpg

În ciuda bugetului de austeritate afișat, în 2019, de Primăria Ploiești, sume substanțiale au fost alocate pentru plata salariilor angajaților, pentru voucherele de vacanță și indemnizațiile de hrană. Numai pentru ultimele două tipuri de cheltuieli suma prevăzută în buget a fost de aproximativ un milion de lei.

Cu o schemă de personal aproape de limita maximă, administrația locală ploieșteană a suportat, în perioada 2017 - 2019, cheltuieli de ordin salarial majorate, de la an la an. Anul trecut, Primăria Ploiești a alocat strict pentru plata salariilor angajaților din aparatul de specialitate aproximativ 28 de milioane de lei.

Astfel, în ultimii trei ani, bugetul alocat pentru plata cheltuielilor de ordin salarial au crescut considerabil, în unele cazuri salariile fiind dublate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe lângă creșterile salariale au apărut și alte obligații de ordin financiar pentru bugetele locale, respectiv plata voucherele de vacanță, iar de anul trecut plata indemnizației de hrană.

Numai pentru acest capitol bugetul municipalității ploieștene a fost, anul trecut, de aproximativ un milion de lei. Astfel, pentru voucherele de vacanță din bugetul local s-au plătit 443.500 de lei.

Pentru indemnizațiile de hrană, care au intrat în vigoare la jumătatea anului trecut, municipalitatea a alocat din buget, în ultimele șase luni ale anului trecut, suma de 553.734 lei.

Având în vedere că aceste drepturi vor fi acordate și în 2020, bugetul alocat pentru acest tip de cheltuieli va depăși 1,5 milioane de lei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg