trafic-rutier-ploiesti-polei-burnita-ceata_004f6.jpg

Zeci de localități din Prahova, printre care și Ploiești, sunt sub cod galben de ceață, însă izolat se înregistrează fenomenul de chiciură, cu probabilitate de formare a poleiului din cauza burniței. Din cauza condițiilor meteo, circulația în Ploiești s-a desfășurat îngreunat, vineri dimineață.

Traficul rutier s-a desfășurat îngreunat, vineri, la primele ore ale dimineții, din cauza ceții, dar și a poleiului. În anumite zone ale orașului, conducătorii auto au fost puși în dificultate.

„Mai ales în anumite zone, carosabilul era acoperit de polei. Am văzut că s-a intervenit în zona podurilor, însă în alte locuri dacă nu circuli cu atenție patinează rău”, ne-a explicat un taximetrist, care deja, prin prisma meseriei, a luat „pulsul” orașului încă de la primele ore.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Meteorologii au emis, vineri dimineață, o atenționare de cod galben, avertizare valabilă până la ora 11.00, în mai multe localități din Prahova, inclusiv în Ploiești.

Astfel, potrivit ANM, pe lângă ceața care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 de metri, vor exista depuneri de chiciură și posibilitatea de formare a poleiului din cauza burniței.

„RASP a dat comandă de intervenție încă de la primele ore ale dimineții, în special în zona de Nord, pe Ghe. Grigore Cantacuzino și axa principală, urmând ca acțiunile să continue dacă fenomenul de formare a poleiului, din cauza burniței, se înregistrează în continuare. Până acum s-a intervenit cu patru sărărițe mici și patru mari”, a precizat Vasile Ionescu, directorul adjunct al RASP. 

fenomen-burnita_aa33a.jpg

ceata-polei-chiciură_f17e4.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg