Ministrul de Interne anunță reorganizarea drastică în sistem. Dispar posturi cu salarii ”nesimțite”

0
Vela_Ion-Marcel_45314.jpg

Vela_Ion-Marcel_45314.jpg

Marcel Vela a declarat luni că, prin reforma care va avea loc la Ministerul de Interne, se urmăreşte eficientizarea instituţiei, astfel încât cetăţenii să simtă că instituţia este alături de ei, iar cota de apreciere să crească de la 30% la „cât mai mult”. Prima vizată este Jandarmeria.

Actualul ministru a avansat un procent, însă ceea ce îi interesează cu adevărat pe români este eficiența acestui minister. Adevărata reformă trebuie să înceapă cu posturile create special pentru sinecuriști, cei care au căpușat și consumă bugetele nu doar din MAI, ci din toate ministerele.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela: „Pot să spun despre ce am discutat cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări.”

„Las să fie democraţie şi transparenţă, să vină dânşii cu propuneri şi la final propunerile coagulate de către minister vor fi puse pe masă şi atunci, împreună cu toţi cei care sunt implicaţi în management, să tragem o linie finală, le spun şi eu cum gândesc, pentru că, dacă mă pronunţ acum, s-ar putea să influenţeze”, a mai precizat Vela.

Vela_Ion-Marcel_35dff.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău