Dezastrul lăsat de Daea la Ministerul Agriculturii. Coafeze angajate pe posturi de specialiști și cormorani care mănâncă rapiță

0
adrian-oros-anun-a-disponibilizari-masive-15-din-posturile-ministerului-agriculturii-si-din-institutiile-subordonate-vor-fi-reduse-18693041_6c675.jpg

adrian-oros-anun-a-disponibilizari-masive-15-din-posturile-ministerului-agriculturii-si-din-institutiile-subordonate-vor-fi-reduse-18693041_6c675.jpg

Un ministru așa cum a fost Petre Daea nu poate fi uitat ușor. În stilul său de comunist bătrânn, care vorbea în dodii doar pentru a umple timpul și a distrage atenția de la adevăratele probleme ale agriculturii, Daea pare să fi lăsat un adevărat dezastru în urma sa.

Actualul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat într-o conferinţă de presă, că urmează să fie reduse 15% din posturile din minister şi din instituţiile subordonate.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii şi din instituţiile din subordine. În opinia noastră, cel puţin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar şi locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută.

În aparatul propriu avem 708 angajaţi, iar în total, la toate instituţiile şi agenţiile din subordine, avem 14.239 de angajaţi. La AFIR au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată. Am găsit şi coafeze şi tot felul de ‘specialişti’ angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020″, a declarat Oros.

„Discuţia cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislaţia europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau să fie despăgubite doar anumite entităţi, cu sume foarte mari.

Unii cereau despăgubiri pentru cantităţi de peşte, pierderi pe 2019, mai mari decât producţia vândută în ultimii cinci ani. E puţin probabil să ai o asemenea pierdere. E Corpul de control acolo şi verifică. Avem hărţi satelitare şi dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut peşte, pentru că nu au avut apă; ei cultivau rapiţă, orez şi raportau pierderi la peşte”, a precizat ministrul Agriculturii. 

sursa declarații Agerpres

adrian-oros-anun-a-disponibilizari-masive-15-din-posturile-ministerului-agriculturii-si-din-institutiile-subordonate-vor-fi-reduse-18693041_762d8.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău