Lista facturilor „suspecte” din Primăria Ploiești

consiliul-local-ploiesti_fcf67.jpg

consiliul-local-ploiesti_fcf67.jpg

Mai multe contracte au devenit motiv de scandal în Primăria Ploiești, după ce persoane cu funcții de conducere din departamentul financiar al instituției au refuzat să dea viză controlului financiar. 

Scandalul a început în momentul în care pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești au fost introduse proiectele legate de construirea unor grădinițe în Ploiești, cu finanțare europeană.

La acea dată, sumele aferente viitoarelor investiții au fost considerate mult prea mari, moment în care atenția a fost mutată spre zona de realizare a proiectelor. 

Mai mulți consilieri locali au solicitat date cu privire la modul de plată al sumelor aferente proiectelor de consultanță, precum și o situație la zi a tuturor contractelor de acest tip plătite de municipalitate.

Așa s-a aflat că, în 2017, municipalitatea a plătit 107.597 pentru asistența tehnică la proiectul legat de pasajul de la Gara de Vest, proiect finalizat în 2016.

Sumele plătite pentru diverse studii au început să crească în 2018 și 2019, anul trecut ajungându-se la valoarea de peste 4,6 milioane de lei, dintr-un total de peste 7 milioane de lei.

Citește și: Scandal în Primăria Ploiești. Facturi ”suspecte” de 7,7 milioane de lei nu au primit viză de legalitate

Pentru o serie de contracte plățile pentru aceste studii au fost efectuate din creditul accesat de municipalitate. Singura problemă este însă că o serie de facturi nu ar fi avut viza controlului financiar preventiv.

Scandalul din Primăria Ploiești se va muta în curând în Consiliul Local. Primul care a anunțat că va solicita o anchetă pe această temă a fost consilierul local George Botez, potrivit jurnalulph.ro.

Studiile și documentațiile realizate la Ploiești în perioada 2017 – 2019

– Documentațiile pentru construirea Grădiniței cu program normal de pe strada Trestioarei

– SF – Creșterea mobilității traficului prin realizarea terminalului multimodal

– Eficientizarea consumurilor energetice în municipiul Ploiești

-DALI – Modernizare strada Ștrandului pe tronsonul ieșire pasaj Bucov – limita Ploiești

-SF Reabilitare bază materiale transport auto-depou tramvaie

-Modernizarea rețea rutieră stradală – lărgire la patru benzi strada Gh. Grigore Cantacuzino și pasaj CF în zona Podului Înalt

– SF realizare locuințe sociale

-PUZ/SF/CF – regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești – Cartier Râfov

-SF/CF/ Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești – Cartier Pictor Rosenthal

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596