salarii-primaria-ploiesti_7f30f.jpg

Dacă la finele anului trecut aleșii locali și-au făcut calcule că vor avea parte de majorarea indemnizațiilor, anul 2020 a început cu o veste tristă. Singurii din administrația locală care vor beneficia, în acest an, de creșteri salariale, sunt angajații cu salariul minim pe economie.

Salariul minim pe economie a crescut, începând cu data de 1 ianuarie, de la 2080 lei la 2.230 de lei. Pentru că indemnizațiile demnitarilor erau raportate la salariul minim pe economie, Guvernul a modificat Ordonanța 114, măsură care îi vizează și pe aleșii locali.

Citește și: Guvernul Orban taie din cheltuieli. Indemnizațiile demnitarilor vor fi înghețate, iar pensiile speciale pentru primari vor fi amânate

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, potrivit actului normativ publicat în Monitorul Oficial, indemnizațiile primarilor, viceprimarilor și aleșilor locali vor fi plafonate la nivelul anului trecut. 

Regula se aplică și la Ploiești. Indemnizațiile aleșilor vor fi plafonate la nivelul anului 2019. Adică 18.770 de lei /lună brut pentru primar, la care se adaugă un spor de 25% pentru accesarea de fonduri europene, respectiv 16.640 lei/lună brut pentru fiecare viceprimar.

Singurii angajați din administrația locală care vor beneficia, în acest an, de creșteri salariale sunt persoanele care au salariul minim pe economie.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg