primaria-ploiesti_a8568.jpg

Mai multe lucrări realizate cu fonduri europene la Ploiești au ajuns să facă obiectul unor anchete cu privire la modul de cheltuire a banilor. Ultimul control al Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF), finalizat în 2019, s-a lăsat cu obligații pentru Primăria Ploiești, care trebuie să returneze la bugetul de stat aproape 2,4 milioane de lei.

Dacă la sfârșitul anului 2019 la Primăria Ploiești a fost vâlvă pe tema documentelor solicitate de DNA, noul an debutează pentru municipalitate cu aceleași probleme, de data aceasta de ordin financiar.

Citește și: DNA a cerut un ”munte” de documente Primăriei Ploiești. Ce investiții sunt vizate de anchetă

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primăria Ploiești trebuie să vireze la bugetul de stat, într-un termen destul de scurt, de numai șase luni, 2.398.800 lei, sumă care reprezintă creanță către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Direcția Generală  Programul Operațional Regional - Serviciul Constatare Nereguli și Antifraudă - cu privire la unul dintre proiectele derulate cu fonduri europene.

Aceasta nu ar fi singura problemă. Suspiciuni de fraudă au existat de-a lungul timpului la mai multe proiecte derulate cu fonduri europene.

Citește și: Suspiciuni de fraudă la Pasajul Vest din Ploiești. Pe fir au intrat Antifrauda și DNA

Raportul Departamentului pentru Lupta Antifraudă a fost transmis, în 2019, și către DNA Ploiești, care a solicitat,  la finele anului trecut, o serie de documente cu privire la investițiile derulate cu fonduri europene de către Primăria Ploiești.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg