Tarife pentru parcările de la bloc, din 2020, în Ploiești

hotarare-aprobata-tarife-parcare_634f9.jpg

hotarare-aprobata-tarife-parcare_634f9.jpg

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, proiectul privind concesionarea parcărilor de la bloc, care are la bază un regulament de înființare, atribuire și organizare. În timpul ședinței, proiectul a suferit numeroase amendamente.

Hotărârea de Consiliu Local prevede că, în parcările de reședință sau de domiciliu se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație față de aceea de locuință, în anumite condiții.

Atribuirea locului de parcare se va realiza numai persoanelor domiciliate/rezidente în zona parcării respective. În cazul în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri de parcare atribuirea se va face pe bază de licitație, la fel ca și în cazul în care o persoană solicită un al doilea loc de parcare.

În cazul parcărilor de la bloc, asociațiile de proprietari vor solicita locatarilor posesori de autoturisme un set de documente, precum și dovada plății tarifelor aprobate. Încredințarea 

La capitolul tarife, potrivit proiectului aprobat în zona A este vorba despre 150 de lei/an, în zona B – 140 de lei/an, în zona C – 130 de lei/an, iar în zona D – 120 de lei/an. 

Hotărârea ar urma să se aplice la Ploiești de abia după ce se va realiza un studiu cu privire la numărul de cereri și numărul parcărilor existente în zona blocurilor.

Abonamentele de reședință/domiciliu dau dreptul folosirii locului de parcare 24 de ore/zi, potrivit proiectului aprobat și sunt valabile pe durata unui an. 

Proiectul de hotărâre a suferit numeroase modificări în timpul ședinței. Hotărârea urmează să fie publicată pe site-ul Primăriei Ploiești, după ce va primi viză de legalitate din partea Prefecturii Prahova.

parcari-gratuitate_34ef6.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău