Am primit de la Primăria Ploiești următorul comunicat. Care este părerea ta? :)

79087949_1251714168360309_1309160470531276800_o_06585.jpg

Primăria Ploiești a transmis un comunicat de presă privind premiul de execelență primit de Municipalitate pentru ”Regenerarea Urbană a spațiilor publice”. Vă invităm să comentați această distincție, având în vedere cum arată ”spațiile publice” și cum au fost ”regenerate” de actuala administrație.

Comunicatul de presă integral al Primăriei Ploiești:

Primăria municipiului Ploiești a fost premiată la Gala Asociației Municipiilor din România, eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul căruia sunt promovate performanța și rezultatele deosebite realizate în mai multe domenii de interes pentru administrația publică locală.

Cu acest prilej, Primarului Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, i-a fost decernat Premiul de Excelență în Regenerarea Urbană a spațiilor publice. La această secțiune au fost nominalizate 6 municipii din Romania, iar Municipiul Ploiești a fost declarat câștigător.

Proiectul “Plantăm azi viitor verde” de regenerare a Parcului Municipal Vest a obținut Premiul de Excelență în Regenerarea Urbană a spațiilor publice. Această acțiune, care s-a derulat în perioada 2016-2019, a avut ca obiectiv principal reconfigurarea spațiului verde din Parcul Municipal Vest, prin plantarea a sute de puieți de arbori și arbuști, în vederea reducerii gradului de poluare a orașului.

La această inițiativă locală au răspuns în solidar sute de voluntari din unitățile de învățământ și administrația locală, în acest proiect fiind direct implicate, în cadrul unui parteneriat și o serie de importante companii din municipiul nostru.

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, și-a exprimat aprecierea și mulțumirea față de organizatorii Galei Asociației Municipiilor din România, precum și față de toți ploieștenii implicați în realizarea cu succes a acestui proiect, premiat la nivel național, care are o dublă valoare, respectiv de protecție a mediului și educațională.

“Este o bucurie și onoare în aceeași măsură. Este pentru a doua oară consecutiv, când municipalitatea ploieșteană primește un premiu de la Asociația Municipiilor din România, o asociație pe care vreau să o felicit pentru că a reușit să creeze o adevărată comunitate a noastră, a primarilor, o adevărată solidaritate și în felul acesta, vocea noastră este mai puternică și apără interesele comunităților pe care le reprezentăm.

Pentru municipalitatea ploieșteană, una dintre cele mai mari preocupări o reprezintă mediul și, deși municipalitatea nu are încă toate răspunsurile legate de problemele de mediu,  totuși, premiul din această seară este un răspuns, care ne asigură și ne oferă recunoașterea că proiectul nostru a fost și este o soluție bună, o soluție la care noi am implicat societatea civilă, părinți, copii, profesori, cărora vreau să le mulțumesc cu această ocazie, precum și tuturor celorlalți factori implicați.

Acest proiect a devenit, după cum vedeți cu toții, un proiect de succes. Le mulțumesc tuturor și le dedic ploieștenilor acest premiu!a declarat în acest context primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre.

FOTO

78535029_1251714155026977_8225059459299278848_o_b503f.jpg