Primaria-Ploiesti_0da28.jpg

Acum trei ani, Primăria Ploiești a împrumutat de la Exim Bank 150 de milioane de lei. Pentru că anul acesta autoritățile locale nu vor cheltui toți banii transferați de Ministerul de Finanțe pentru investiții în 2019, primăria va plăti o penalitate de 2%, însemnând suma de 205.768 lei. Primarul dă vina pe Ministerul de Finanțe, care a aprobat o tranșă din împrumut foarte mare și prea târziu.

În 2016, Consiliul Local Ploiești a adoptat un proiect privind contractarea unui împrumut în valoare de 150 de milioane de lei de la Exim Bank. Banii urmau să intre în conturile Municipalității în diferite tranșe anuale, în funcție de obiectivele de investiții finanțate din creditul intern.

Pentru anul 2019, în 22 august, Ministerul de Finanțe a aprobat Primăriei Ploiești o tranșă de  43.950.868,72 lei, însă autoritățile locale nu vor putea cheltui întreaga sumă până la sfârșitul anului, deși Consiliul Local Ploiești a adoptat mai multe hotărâri cu listele obiectivelor de investiţii de interes local finanţate din împrumutul contractat de la Exim Bank.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dintr-un raport al Direcţiei Tehnic Investiţii reiese că primăria nu va putea utilzia integral suma respectivă, mai exact suma de 10.288.401,43 lei. Din această cauză, Municipalitatea va plăti penalităţi de 2%, în sumă de 205.768,03 lei.

Primarul Adrian Dobre susține că s-a ajuns în această situație din cauza faptului că Ministerul de Finanțe a aprobat mult prea târziu o sumă mai mare decât cea anunțată inițial.

În acest context, merită amintit faptul că printre investițiile care puteau fi realizate sunt reabilitarea locurilor de joacă desființate acum un an în multe dintre parcurile orașului sau îndeplinirea condițiilor pentru punerea în siguranță la incendiu a școlilor pentru care ISU a eliberat doar o autorizație provizorie.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg