Tarife majorate pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Anumite substanțe pentru combaterea rozătoarelor au fost interzise – VIDEO

0
consiliul-local_c55d1.jpg

consiliul-local_c55d1.jpg

Tarifele pentru operațiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare au fost majorate, joi, prin hotărâre de Consiliu Local Ploiești. Pe lângă influența legată de creșterea salariului minim pe economie, principalul argument a fost că, între timp, anumite substanțe folosite la combaterea rozătoarelor nu mai sunt autorizate.

Creșterea tarifelor este de 26%, au anunțat inițiatorii proiectului, care au precizat că, pe lângă influența legată de creșterea salariului minim pe economie au apărut noi cerințe din partea celor care avizează substanțele care pot fi folosite atunci când vine vorba de combaterea rozătoarelor.

„Pe procedură, mai ales pe partea de rozătoare, nu se mai folosește substanță să se pună în galeriile care erau existente. Se folosesc numai capcane special confecționate de către operator sau care se comercializează de la firmele respective care realizează aceste lucruri și atunci numărul lor crește foarte mult comparativ cu cele existente în contract”, a explicat Vasile Ionescu, directorul adjunct al RASP.

În plus, e explicat directorul adjunct al RASP, anumite substanțe care sunt prevăzute în contract nu mai sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide și atunci era obligatoriu să iei o substanță care are avizul respectiv”, a mai precizat directorul adjunct al RASP Ploiești.

Un alt consilier local, Gabriel Minea, a legat însă noile cerințe de evenimentul nefericit de la Timișoara. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de Consiliu Local Ploiești, după o scurtă pauză.

VIDEO – Consiliul Local Ploiești

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău